Tapahtumat

Metko 2002: Timberjack esittelee uudistetut D-mallit

Timberjack esittelee taas Metkossa alan viimeisimpiä uutuuksia koneissa ja palveluissa. Sekä kuormatraktoreihin että harvestereihin on tehty paljon uudistuksia, ja uudistetuista konemalleista osa on jo sarjatuotannossa.

Timberjack 1470D
1470D on Timberjackin uudistetun tuotesarjan suurin harvesteri.

Timberjack 1070D ja 1270D -harvesteri avaava uuden näköalan puunkorjuun tuottavuuteen. Huipputehokas John Deere -moottori tuottaa enemmän vääntöä pienemmillä kierroksilla. Harvestereiden uudistetusta ohjaamosta on hyvä näkyvyys ja automaattisesi vakaavan ja kääntyvän ohjaamon liikkeet ovat kuljettajan säädettävissä. 1470D on uudistetun sarjan suurin kone, tehty järeisiin kasvatushakkuisiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuormatraktoripuolella uudistetut Timberjack 1010D ja 1410D ovat ensiesittelyssä. Näihin on laitettu uusi John Deere -moottori, ja kuormain on uutta suunnittelua. Sen rakennetta on vahvistettu ja nostokapasiteetti on entistä parempi täydellä ulottumalla. TMC:tä on uudistettu, huollon helpottamiseksi on tehty muutamia muutoksia ja joitakin huoltovälejä on pidennetty. Kuormatraktoripeheen suurimmassa koneessa 1710D:ssä on tehty samat muutokset.

Todella innovatiivinen uutuus kuormatraktoreissa on Timberjackilta ensiesittelyssä oleva aktiivinen kuormatila eli ALS, joka on asennettu järeään ajokoneeseen 1410D:hen.

Timbejack on tehnyt pioneerityötä hakkuutähdepaalaimissa ja nyt esitellään uutuutena uusalustainen hakkuutähdepaalain 1490D. Peruskone on samaa tehokasta ja luotettavaa sarjaa kuin muuta Timberjackit.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uutuuskoneiden lisäksi paikalla ovat tietenkin myös muut Timberjackit.

Timberjackin harvestereiden ohjausjärjestelmä Timbermatic 300 on jo tullut tutuksi harvesterinkuljettajille, mutta Metkossa sitä voi kokeilla simulaattorin avulla. TimberOffice on metsäkonealan eri ohjelmatarpeista koottu ohjelmapaketti, johon myös pääsee tutustumaan. Jälkimarkkinoinnin uutuuksista esittelyssä on Safe-paketti.

Timberjackin mainostuotteissa on tapahtumassa: oma Timberjack-mallisto on ottamassa ensiaskeleitaan ja näihin tuotteisiin pääsee jo jonkin verran tutustumaan. Lisää tulee syksyn mittaan ja kannattaakin tarkkailla Timberjackin Mainostuotteet-sivustoa (www.timberjack.fi/mainostuotteet) vaikkapa joululahjahankintoja silmällä pitäen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Timberjack on maailman johtava metsäkoneiden valmistaja ja alansa markkinajohtaja Suomessa ja maailmalla. Kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat harvestereiden ja kuormatraktoreiden lisäksi kokopuunkorjuussa käytettävät kaatokasauskoneet, juontokoneet ja puutavaranosturit. Yrityksen osuus maailman metsäkonemarkkinoista on lähes 40 prosenttia.

Timberjackin omistaa amerikkalainen Deere & Company, joka on maailma suurin maatalouskoneiden valmistaja sekä johtava raskaskoneiden sekä nurmikonhoitolaitteiden valmistaja. Timberjack on osa Deere & Companyn Maanrakennus- ja metsäkonedivisioonaa. Deere & Companylla on maailmaalaajuisesti 44.000 työntekijää.