Tapahtumat

Kone-Ketonen juhlisti Metkossa 40-vuotista taivaltaan

Vuonna 1984 perustettu Kone-Ketonen Oy on ollut vakio-osallistuja Suomen suurimmassa FinnMETKO:ssa tapahtuman alkumetreiltä saakka.

Keto-harvester K-55 Supreme
K-55 Supremessa on leveä tiltin sanka ja järeämmät telat kuin K-51 kourassa. Se sopii hyvin lumisiin olosuhteisiin ja isommille puille.

Toimitusjohtaja Lauri Ketonen muistelee heidän osallistuneen yhtä tai kahta poikkeusta lukuun ottamatta jokaiseen metkoon. – Korona-aikojen näyttelyssä emme olleet mukana, mutta muuten tämä kuuluu itsestään selvästi tapahtumakalenteriimme. Täällä tapaamme niin uusia kuin vanhojakin asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita Suomesta ja maailmalta.

Lauri Ketonen
Lauri Ketonen esitteli ympäripyörivää rotaattoria HydraSpecman väelle.

Tutulla osastopaikalla näyttelyalueen keskivaiheilla oli jälleen esittelyssä laaja Keto-harvestereiden kattaus, sekä ympäripyörivä rotaattori, joka herättikin suurta kiinnostusta. Tarjolla oli luonnollisesti myös pientä purtavaa ja varsinaisena vetonaulana toimi perjantaina esiin nostettu kokonainen, palvattu sika.

palvattu sika
Ketonen tarjoili rehtiä messuevästä perjantaina.

Lauri Ketosen mukaan alalla puhuttavat edelleen samat teemat kuin 40 vuotta sitten. – Omalle tuotekehitystyölleni olennaista oli Metsätehon pintavauriotutkimus vuonna 1980. Silloin pohdittiin, voidaanko koneilla hakata lainkaan. Nyt sama aihe on jälleen noussut esiin. Meidän ratkaisumme on alusta alkaen ollut telakourat, ja siitä olemme pitäneet kiinni.

Jari Hakala
Jari Hakala nautti palvatusta siasta kansainvälisten vieraiden kanssa.

Toisena trendinä kouramarkkinoilla Ketonen kertoo havainneensa siirtymän pois nelirullaisista kourista niiden vaatiman tehon ja polttoaineenkulutuksen takia.

Kone-Ketonen, FinnMETKO 2024
Aurinko paistaa, ruoka maistuu ja väki viihtyy.
ympäripyörivä rotaattori
Patentoidussa ympäripyörivässä rotaattorissa on kuusi sähkökanavaa ja kolme öljykanavaa sekä täydellinen ureavarustus, se on kehitetty parantamaan tehokkuutta päivittäisessä käytössä, kun hakkuupään kierto seuraavalle puulle on nopeampaa. Jyrkissä rinteissä työskennellessä hyöty on merkittävä, kun puuta voidaan lähestyä mistä suunnasta tahansa ja kaatopäätä voidaan kiertää rajattomasti. Tämä säästää myös letkuja, kun ne eivät voi kiertyä tiltin ympärille tai joutua sahan vaurioittamaksi.