Metsäkoneurakointi

Japanissa metsäteollisuus on haasteellista

Kone-Ketosen metsäkoneen hakkuupäitä on toimitettu Japaniin jo 30 vuotta. Japanilaiset metsäurakoitsijat ovat hyväksyneet täysin telavetoiset harvesterimallit. Viime vuosina uusia Keto Karate-malleja on kehitelty Japanin markkinoiden tarpeisiin.

Neuson 204HTV harvesteri
Suomalainen Keto 150 hakkuupää ja itävaltalainen 20-tonnin Neuson 204HTV alustakone hakkuutyömaalla Etelä-Japanissa, Oitan maakunnassa, noin 700 metriä merenpinnan yläpuolella. Japanissa käytetään puuta noin 74 - 80 miljoonaa kuutiota vuodessa, tästä noin 30 miljoonaa kuutiota pystytään tuottamaan itse.

Kaiken kaikkiaan Keto harvesteri–hakkuupäitä on toimitettu Japaniin yli 1000 kappaletta. Klassikko Keto 150 Eco Supreme pitää siellä edelleen pintansa. Pohjois-Japaniin on toimitettu isompia konemalleja. Siellä maasto on tasaisempaa ja puut läpimitaltaan suurempia. Kone-Ketosen toimitusjohtaja Lauri Ketosen johdolla on Japanin vaativiin olosuhteisiin kehitelty Keto 100 Karate ja nyt viimeisimpänä Keto 150 Karate käytettäväksi kevyemmissä alustakoneissa. Karate-mallit ovat herättäneet maassa laajasti kiinnostusta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.