Kuljetus

JH-Kuljetus pani tehoa puun ja sellun siirtoon

Tammikuun alkuviikoilla on Kaskisten sataman puulaiturissa tavallistakin kiireempi. Purkuvuorossa on panamalainen m/s Antares G lastinaan 38.000 kuutiometriä uruguaylaista eukalyptysta ja redillä, sataman ulkopuolella, odottelee sisarlaiva m/s Atermon samanlaisessa lastissa. Kaskisten satamassa operoi seinäjokelainen JH–Kuljetus Oy, se on huolehtinut sataman raakapuutoiminnoista jo vuosia. Nyt Jukka Haaviston johtama yritys huolehtii raakapuun laivasta tehtaalle ja sellukuljetukset tehtaalta satamaan.

m/s Antares G
Eukalyptuslasti siirtyy laivan omien nostureiden ja JH-Kuljetuksen materiaalinkäsittelykoneiden voimin osin suoraan kuljetusautoihin ja niillä tehtaalle, osin iso puumäärä varastoidaan väliaikaisesti satama-alueelle. Teräsvanteisten nippujen käsittely oli uutta, valtaosin puu tulee proomuissa ja laivoissa irrallisena.

Työmäärä kasvaa huimasti, kun Botnian sellutehdas ja vastavalmistunut M-Realin kemihierretehdas lisäävät tuotantoaan. Viime vuonna Kaskisiin tuotiin kuitupuuta 650.000 kuutiota; tänä vuonna tuontimäärä nousee yli miljoonaan kuution. Sellua valmistuu niin ikään miljoona kuutiota.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.