Metsäkoneurakointi

Työtä riittää, mutta kuskeista on pula

KL-Metsäkone Oy:n peräsimessä oleva Riku Pesonen on ajanut metsäkonetta siitä alkaen, kun ylettyi koneen hallintalaitteisiin. Polte työntekoon oli sen verran kova, että peruskoulun jälkeen edes metsäkonekoulu ei miestä kiinnostanut. - No siihen varmaan vaikutti se, ettei tuo koulunkäynti ja läksyjen pänttääminen ollut mitenkään mieluisaa minulle, Pesonen muistelee.

Riku Pesonen
KL-Metsäkone on saanut neljänä vuonna peräkkäin metsähallituksen laatupalkkion liittyen työnlaatuun sekä korjuujälkeen, Riku Pesonen kertoo.

KL-metsäkone Ay:n perustivat Rikun vanhemmat Kari Pesonen ja Lea Puruskainen vuonna 1994. Alun perin kotipaikka oli Hämeenlinnan Renko ja sieltä tie johti Venäjän Karjalan savotoille, joilla Kari touhusi aina 2007 vuoteen saakka. Seuraavaksi vuorossa oli Ruotsin myrskytuhosavotat ja vasta niiden jälkeen palattiin perustajien synnyinseuduille Ilomantsin suunnille. Koverossa yrityksen pääpaikka on ollut vuodesta 2005 lähtien.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.