Metsäkoneurakointi

Maailman modernein metsäkonetehdas

Komatsu Forest kertoi lokakuussa 2018 suunnitelmistaan rakentaa kokonaan uusi metsäkonetehdas Uumajaan. Lapiot iskettiin maahan seuraavan vuoden toukokuussa ja tuotanto uudessa tehtaassa käynnistyi elokuussa 2021, Komatsu Ltd:n 100- ja Komatsu Forestin 60-vuotisjuhlavuotena. Tämän vuoden marraskuussa myös suomalaiset Komatsu Forestin asiakkaat, ja Metsätrans siinä sivussa, pääsivät tutustumaan maailman moderneimpaan tehtaaseen.

Komatsu Forest tehdas
Uuden tehtaan tuotanto perustuu yhteen päälinjaan, jossa valmistuvat sekä harvesterit että kuormatraktorit. Valitettavasti tehtaan sisällä ei ollut kuvausmahdollisuutta, koska paikallinen ammattiyhdistysliike suojelee näin työntekijöiden yksityisyyttä. Kuva: Komatsu Forest Ab

Komatsu Forestin uudessa tehtaassa tuotanto on keskitetty yhteen paikkaan, yhdelle tuotantolinjalle. Kuten ajan henkeen kuuluu, ympäristöarvot ovat olleet tärkeässä roolissa sen suunnittelussa. Tehtaalla pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä, veden käyttöä ja jätteen määrää sekä lisäämään biodiversiteettiä. Kokonaisuudessaan 133 000 neliön tontilla 36 600 neliön tilat, joista tuotanto lohkaisee 27 500 neliötä. Kuusikerroksinen toimisto puolestaan on puurakenteinen. Tehtaan katolla on yksi Pohjoismaiden suurimmista aurinkovoimapuistoista, joka tuottaa 2,62 gigawattituntia energiaa vuodessa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.