Metsäkoneurakointi

Jo tuhat Sampo-Rosenlew metsäkonetta

Sampo-Rosenlewin historia teollisen toiminnan parissa ulottuu 170 vuoden taakse, Oy W. Rosenlew Ab perheyritys aloitti Porin sydämessä jo vuonna 1853. Sampo-Rosenlew Oy perustettiin 1991 ja se on noussut tunnetuksi leikkuupuimureiden, ja sittemmin myös metsäkoneiden valmistajana. Puimureiden valmistus alkoi jo 1957 ja niitä on toimitettu liki 50 000 kappaletta noin 50 eri maahan. Metsäkoneet tulivat tuotantoon 1990-luvun lopulla, ja nyt silläkin saralla saavutettiin ensimmäisen tuhannen virstanpylväs, kun Sampo-Rosenlew HR86-harvesteri luovutettiin Saksaan alkuvuodesta 2023.

Sampo-Rosenlew HR86 harvesteri
Luovutusjuhlallisuuksien jälkeisenä päivänä tuhannes Sampo-Rosenlew metsäkone pääsi vielä metsään saksalaisten testattavaksi ennen kotimatkaa ja uusia savottoja.

Toimitusjohtaja Jussi Malmi oli nostalgisissa tunnelmissa, kun merkkipaalua juhlistettiin 24. tammikuuta. – Olin mukana suunnittelijana, kun Sampo-Rosenlewin metsäkoneliiketoimintaa käynnisteltiin 90-luvun lopulla, joten olen päässyt näkemään kehitystyön koko kaaren tähän päivään saakka, Malmi kertoi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.