Puutavara-autoilu

Hakkeen ajo on jatkuvaa taistelua painojen kanssa

Kuusamolainen Kuljetusliike M. Hanhela oy on ollut Marko Hanhelan johdettavana vuodesta 2011 alkaen. Yritys on reilussa kymmenessä vuodessa kasvanut yhdeksän auton yrityksestä 45 ammattilaista työllistäväksi kuljetusliikkeeksi, jolla on 19 omaa autoa. Yrityksen pyörittämässä monipuolisessa kuljetustoiminnassa on mukana myös muutamia alihankkijoita.

Pölkky Oy
Pyöräkuormaajan vaakat eivät ole erehtymättömiä eikä ilmajousituksen antamaan painoon voi kaikissa tilanteissa täysin luottaa. Kuva: Jani Karjalainen

Yrityksen juuret juontuvat 1960-luvulle, jolloin Markon isä ja sedät aloittivat koneurakoinnin vajaat 40 kilometriä Kuusamon koillispuolella olevalla Vuotungin sahalla. Alkuun puu kulki traktoripelillä, mutta vuonna 1977 Markon isä perusti oman kuljetusyrityksen hankkimalla käyttöönsä hakeauton. Selluteollisuuteen ja lämpölaitoksille toimitettava hake on yhä tänä päivänä yrityksen tärkein yksittäinen kuljetussegmentti.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.