Metsäkoneurakointi

PONSSE-palvelut Chilessä ovat siirtyneet Ponsse Chile S.p.A:n vastuulle

Martin Toledo

Ponsse Oyj on saattanut päätökseen Chilen liiketoimintaansa liittyvän omaisuuserien kaupan. Ponsse ilmoitti 5.11.2022 vastaavansa jatkossa itse Chilen myynti-, varaosa- ja huoltopalvelutoiminnoistaan, joita hoitamaan Chileen on perustettu tytäryhtiö Ponsse Chile S.p.A. Tätä tarkoitusta varten Ponsse ja sen paikallinen jälleenmyyjä F.C. Ventas Y Servicios Limitada (myöhemmin ”FC Ventas”) allekirjoittivat 5.11.2021 Ponsse-metsäkoneliiketoimintaan liittyvän omaisuuserien kauppakirjan.

Ehdot kaupan toteutumiselle ovat täyttyneet ja kauppa on nyt saatettu päätökseen. FC Ventaksen Chillanissa sijaitseva huoltopalvelukeskus varaosavarastoineen ja huoltoautoineen on siirtynyt Ponsse Oyj:n chileläisen tytäryhtiön Ponsse Chile S.p.A:n omistukseen.

Ponssen vuosittaisen liiketoiminnan laajuus Chilessä on noin kymmenen miljoonaa euroa. Kauppahintaa ei osapuolten yhteisestä sopimuksesta julkaistu, eikä kauppahinnalla ei ole merkitystä Ponssen arvonmäärityksen kannalta.

Ponsse Chile SpA:n toimintoja johtaa aluejohtaja Martin Toledo

Ponssen uuden Chilen tytäryhtiön Ponsse Chile S.p.A:n toimintoja johtaa aluejohtaja Martin Toledo, joka vastaa Ponssen toiminnasta Uruguayssa, Argentiinassa ja Chilessä. Toledo on toiminut Ponsse Uruguayn toimitusjohtajana vuodesta 2010 alkaen. Hän aloitti Ponssella 2005 Ponsse Latin America Ltda:n myyntipäällikkönä Brasiliassa ja siirtyi vastaamaan Ponsse Uruguayn toiminnasta 2007 yhtiön aloitettua toiminnan Uruguayssa.