Metsäteollisuus

Paperiliitto ilmoittaa jatkavansa lakkoa useimmilla UPM:n tehtailla Suomessa – UPM:n ja Paperiliiton neuvottelut jatkuvat sovittelijan johdolla

Paperiliitto ilmoitti tänään, että sen jäsenistön lakko useilla UPM:n Suomen tehtailla jatkuu 30. huhtikuuta saakka, ellei työehtosopimuksia sitä ennen synny. Ilmoitus lakon pitkittämisestä jälleen kahdella viikolla tulee tilanteessa, jossa UPM:n liiketoimintojen ja Paperiliiton neuvottelut jatkuvat tiiviinä ja sovittelija on antanut sovintoesityksen UPM Pulpin työehtosopimukseksi. Osapuolten on vastattava sovintoesitykseen viimeistään 14. huhtikuuta.

- Liiketoimintakohtaisten sopimusten työstäminen on jatkunut viime viikot tiiviinä sovittelijan johdolla. UPM Pulpiin on jo annettu sovintoesitys. Nyt on tärkeää keskittyä ratkaisemaan jäljellä olevien liiketoimintojen auki olevat kysymykset, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Paperiliiton lakko UPM Pulp, UPM Biofuels, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers ja UPM Raflatac -liiketoimintojen Suomen yksiköissä alkoi 1.1.2022. Tällä hetkellä noin 200 paperiliittolaista työskentelee suojelutöissä tehtaiden voimalaitoksilla ja vedenkäsittelyssä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lakon aikana UPM pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. UPM ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.