Ajankohtaista

Pudasjärveläiselle metsuri Vesa Riekille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Vesa Riekki

Metsähallituksen pudasjärveläiselle metsuri Vesa Riekille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsähallituksesta ympäristöasiantuntija Marjaana Ahokumpu, metsuri Arvi Honkanen, suunnittelijat Kirsi-Maria Kontas ja Reijo Kuosmanen, metsänhoitoesimies Tuomas Moilanen sekä metsänhoitopäällikkö Tarmo Myllymäki.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Sieltä, missä saha soi ja visiirin takaa voi havaita terävän pilkkeen työmiehen silmäkulmassa, löytyy toimeensa tarttuneena työyhteisömme hyvä tyyppi, metsuri Vesa Riekki. Vastuuntuntoinen ja helposti lähestyttävä työkaveri, joka hyvätahtoisen huumorin sävyttämänä välittää ja ylläpitää rehtiä metsämieshenkeä työyhteisössään.

Satoi tai paistoi, Vesan voi kuulla hyvätuulisena kannustavan muitakin onnistumaan työssään. Vuosien ajan hän on toiminut muun muassa nuorten kesäistuttajien ohjaajana välittäen myönteistä kuvaa niin metsäalasta kuin työnteosta tulevaisuuden tekijöille. Monipuolisen työhistorian tuomalla kokemuksella Vesa selviytyy vastaantulevista tilanteista epäröimättä ja sujuvan oma-aloitteisesti.

Kansanomaisen ja rakentavan otteensa myötä Vesa on toiminut myös aktiivisena linkkinä Metsähallituksen sekä asiakkaiden ja sidosryhmien välillä, ja näin edistänyt niin työyhteisönsä kuin metsäalan asioita toimillaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.