Metsäteollisuus

UPM investoi 750 miljoonaa euroa biokemikaalijalostamoon Saksassa

UPM:n biokemikaalijalostamon rakennustyömaa Leunassa Saksassa
UPM:n biokemikaalijalostamon rakennustyömaa Leunassa Saksassa.

UPM Biochemicals ja KRAHN Chemie Deutschland GmbH ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen UPM BioMotion™ uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden markkinoimiseksi yksinoikeudella Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. UPM:n täysin uudet uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet (Renewable Functional Fillers, RFF) korvaavat fossiilipohjaisen hiilimustan ja silikan muoveissa, liimoissa ja tiivisteaineissa sekä maaleissa ja pinnoitteissa.

UPM:n uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi verrattuna perinteisiin öljypohjaisiin tuotteisiin. Tämän uuden materiaalin avulla teollisuus voi edistää ilmastotavoitteiden saavuttamista ja vastata nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin, kun kuluttajien vaatimukset tuotteiden vastuullisuudesta lisääntyvät.

- Innovatiivisia uusiutuvia toiminnallisia täyteaineita käytetään muovien ja muiden polymeeripohjaisten tuotteiden valmistukseen. Auto-, elektroniikka- ja pakkausalan sääntely edellyttää yrityksiä täyttämään yhä tiukemmat ympäristöstandardit. Ratkaisumme voi toimia suunnanmuuttajana teollisuuden toimijoille, sillä tuote täyttää nämä vaatimukset ja tarjoaa täysin uudenlaisen vastuullisen vaihtoehdon tämän päivän kuluttajille. Yhteistyö alan johtavan jakeluyhtiön kanssa mahdollistaa tuotteemme tuomisen markkinoille, sanoo UPM Biochemicalsin myynti- ja markkinointijohtaja Christian Hübsch.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- UPM:n uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet ovat erinomainen lisä tuotevalikoimaamme. Ne myös tukevat vahvaa keskittymistämme innovaatioihin yhteistyössä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. Pyrimme näin saavuttamaan ilmastotavoitteet ja varmistamaan, että asiakkaamme voivat toimia niin nykyisten kuin tulevienkin vaatimusten mukaisesti, sanoo muovi-, liima- ja tiivistysaineliiketoiminnasta vastaava Thorben Liebrecht, KRAHN Chemie Deutschland GmbH:sta.

UPM Biochemicals on uusi tulokas kemikaalimarkkinoilla. UPM investoi parhaillaan 750 miljoonaa euroa maailman ensimmäiseen uusiutuvia monoetyleeniglykoleja (bMEG) ja uusiutuvia toiminnallisia täyteaineita tuottavaan biojalostamoon Leunassa Saksassa. Tuotteet valmistetaan kestävästi tuotetusta ja sertifioidusta lehtipuusta.