Metsäteollisuus

UPM:n biokemikaalijalostamo etenee – ensimmäiset puut toimitettu Leunaan

UPM Biochemicals, Leuna

UPM Biochemicalsin biokemikaalijalostamo Leunassa Saksassa otti merkittävän askeleen, kun ensimmäinen puutoimitus kestävästi hoidetuista lähimetsistä saapui tänään tehdasalueelle.

Toimitukset eivät ole vain vertauskuvallinen vaan myös tärkeä käytännön askel, koska biojalostamossa voidaan nyt aloittaa puunkäsittelyn ja -jalostamisen testaaminen. Samalla voimme rakentaa luotettavat toimitusketjut ja prosessit puunhankintaan ja logistiikkaan. Puutoimitukset ovat myös osoitus jalostamotyömaan edistymisestä ja uuden liiketoiminnan kehittämisestä.

- Biotalous inspiroi meitä luomaan fossiilisista raaka-aineista riippumatonta tulevaisuutta. Biokemikaalimme valmistetaan vastuullisesti hankitusta lehtipuusta, ja niiden hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin fossiilipohjaisten verrokkien. Lähimetsistä tänään saapunut toimitus ovat merkittävä askel kohti jalostamon suunniteltua käynnistymistä ensi vuonna. Ne osoittavat sitoutumisemme kestävään kehitykseen, oli kyse sitten puunhankinnasta, prosessien jalanjäljestä tai tuotteidemme vaikutuksesta, UPM Biochemicalsin johtaja Michael Duetsch sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaikki UPM:n uusiutuvien biokemikaalien valmistuksessa käytettävä puu on joko FSC® - tai PEFC™ -sertifioitu. Puu hankitaan lähialueiden pyökkimetsistä, ja se on korjattu luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemejä varjellen. Puu on täysin jäljitettävissä, ja alkuperäketju on kolmansien osapuolten vahvistama.

- Tämä on historiallinen virstanpylväs. Toimitamme UPM Biochemicalsille ensimmäiset kestävästi hankitut, sertifioidut pyökit lähialueen metsistä. Biojalostamon vastuullinen alueellinen puunhankinta tarjoaa toimialan yrityksille ja metsänhoitajille uuden, kestävän loppukäyttökohteen. Varmistamme kestävät korjuukäytännöt, jotka tukevat metsien ekosysteemipalvelujen, kuten luonnon monimuotoisuuden ja hiilidioksidin talteenoton, säilyttämistä. Vastuullinen lehtipuun talouskäyttö on hyvä uutinen metsille, taloudelle ja planeetalle, Holger Koth, Saksi-Anhaltin osavaltion metsäpalvelun eteläisen osaston päällikkö toteaa.

Saksi-Anhaltin osavaltion metsäpalvelun eteläinen osasto hallinnoi Leunan lähialueilla noin 21 500 hehtaaria pääasiassa lehtipuumetsää, josta tänään toimitettiin ensimmäinen rekka-autollinen pyökkiä. UPM:lle toimitettu pyökki on PEFC-sertifioitu, ja osa puusta on myös FSC-sertifioitu.

Vuonna 2020 alkanut UPM:n biokemikaalijalostamon rakentaminen on täydessä vauhdissa. Suuren työmaan rakennustöissä on tällä hetkellä noin 1 000 työntekijää. Ensimmäiset rakennukset, kuten jalostamon putkistoa kannatteleva valtava metallikehikko, on jo pystytetty.

Jalostamossa valmistettava biomonoetyleeniglykoli, UPM BioPura™, on pohjamateriaali erilaisissa teollisuustuotteissa ja kulutustavaroissa, kuten PET-muovipulloissa, pakkausmateriaaleissa, polyesteritekstiileissä sekä moottorien ja akkujen jäähdytysnesteissä. Muita glykoleja käytetään myös puhdistus- ja jäänpoistoaineissa, hajusteissa ja kosmetiikassa. Puupohjaiset uusiutuvat UPM BioMotion™ toiminnalliset täyteaineet ovat täysin uusi, kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto hiilimustalle ja saostuneelle piidioksidille erilaisissa kumin käyttökohteissa, kuten renkaissa, letkuissa, kumilattioissa ja lukuisissa muissa kumisovelluksissa.