Metsäteollisuus

Stora Enso rekrytoi 14 metsäasiantuntijaa ja perustaa kaksi uutta toimipistettä

ilmakuva, metsä

Kotimaan puunhankinnan kasvaessa Stora Enso rekrytoi lisää metsäasiantuntijoita maakuntiin eri puolille Suomea. Metsäasiantuntijat neuvovat ja palvelevat metsänomistajia monissa metsäomaisuuden hoitamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi Stora Enso avaa kaksi uutta toimipistettä Satakuntaan.

Stora Enso ilmoitti maaliskuussa lopettavansa puuntuonnin Venäjältä ja lisäävänsä kotimaan puunhankintaa. Nyt toukokuussa vuorossa on Suomen puunhankinnan organisaation vahvistaminen.

- Metsäasiantuntijamme tekevät tuhansia puukauppoja suomalaismetsänomistajien kanssa joka vuosi. Puukauppojen avulla pidämme Stora Enson suomalaiset tehtaat käynnissä turvaamalla niiden puuhuoltoa. Kasvattamalla metsäasiantuntijoiden verkostoa pystymme palvelemaan metsänomistajia aiempaa paremmin myös muissa metsäomaisuuden hoitamiseen liittyvissä asioissa, sanoo ostojohtaja Sami Honkanen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stora Enso rekrytoi kevään ja alkukesän aikana 14 metsäasiantuntijaa seuraaville paikkakunnille: Kankaanpää, Eura, Alajärvi-Kuortane, Tornio-Haaparanta, Nivala, Pyhäjärvi, Pudasjärvi, Kemijärvi, Kuusamo, Kajaani-Paltamo, Kontiolahti, Eno, Nurmes. Lisäksi Stora Enso avaa kaksi uutta toimipistettä Satakunnassa Kankaanpäähän ja Euraan.

- Vahvistamme läsnäoloamme Satakunnassa, jonka metsissä on hyödyntämätöntä hakkuupotentiaalia ja josta löytyy puukuljetusten näkökulmasta hyvät raideyhteydet. Ilmaston ja hiilijalanjäljen kannalta on järkevää kuljettaa Länsi-Suomesta puuraaka-ainetta tehtaillemme nimenomaan junalla. Samoista syistä vahvistamme puunhankintaamme myös Pohjois-Suomessa, Sami Honkanen kertoo.

Stora Enso on hankkinut Venäjältä vuosittain noin kaksi miljoonaa kuutiometriä kuitupuuta, jota nyt korvataan lähtökohtaisesti Suomesta. Kahden miljoonan kuution puumäärän hankkiminen kotimaasta tarkoittaisi noin sadan miljoonan euron rahavirtaa aluetalouteen niin puukauppatuloina metsänomistajille kuin korjuu- ja kuljetustuloina Stora Enson paikallisille kumppaniyrityksille. Puunhankinnalla on puukauppatulojen ohella työllistävä vaikutus.

- Kahden miljoonan kuution lisätarve Stora Enson Suomen tehtaille on mahdollista korvata suomalaisella puulla. Erityisesti harvennuksille on kysyntää eri puolilla Suomea, Sami Honkanen sanoo.

Toimistoavauksien jälkeen Stora Enson Suomen puunhankinnalla on yli 80 toimipistettä ympäri maan. Stora Enson tehtaat ja sahat sijaitsevat 11 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tarjoamme rekrytoitavalle metsäammattilaiselle erinomaisen tilaisuuden päästä osaksi Stora Enson muutosmatkaa perinteisestä metsäteollisuusyrityksestä uusiutuvien materiaalien kasvuyritykseksi. Metsäasiantuntijat ovat keskeisessä roolissa paitsi metsänomistaja-asiakkaiden kohtaamisessa, myös osana uusiutuvien tuotteiden valmistusketjua, sanoo henkilöstöjohtaja Jussi Lemmetty Stora Enson Suomen puunhankinnasta.