Metsäteollisuus

Stora Enso myy pakkaustoimintonsa Venäjällä

Stora Enso

Stora Enso on myynyt kolme Venäjällä sijaitsevaa aaltopahvipakkaustehdastaan. Yhtiön Lukhovitsyn, Arzamasin ja Balabanovon pakkaustehtaat on myyty paikalliselle johdolle.

Stora Enson arvion mukaan paikallinen omistus tarjoaa vastuullisemman pitkän aikavälin ratkaisun näille liiketoiminnoille ja niiden työntekijöille Venäjän markkinoiden epävarmuuden vuoksi.

Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Stora Enson vuotuiseen liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen. Myytyjen liiketoimintojen heikentyneiden liiketoimintanäkymien vuoksi Stora Enson ensimmäisen neljänneksen tulokseen kirjattiin 35 miljoonan euron arvonalentumistappio. Tämän lisäksi IFRS-standardien mukainen tappio kaupasta on noin 55 miljoonaa euroa, joka koostuu pääasiassa myyntipäivänä kirjattavista valuuttakurssimuutosten oikaisuista. Kulut sisältyvät vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Pakkausyksiköt sijaitsevat Lukhovitsyssa, Arzamasissa ja Balabanovossa ja ne työllistävät noin 620 henkilöä. Niiden vuotuinen tuotantokapasiteetti on yhteensä 395 miljoonaa m² aaltopahvipakkauksia. Tehtaat tuottavat pakkauksia pääasiassa päivittäistavarakaupan, remontoinnin, makeisten ja lemmikin ruokien pakkaustarpeisiin Venäjän markkinalle.

Stora Enso ilmoitti 2.3.2022 lopettavansa kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä toistaiseksi. Lisäksi yhtiö ilmoitti 25.4.2022 myyvänsä kaksi Venäjällä sijaitsevaa sahaansa ja puunhankintansa paikalliselle johdolle.