Metsäkoneurakointi

Monika Pekkola: Selkeällä suunnitelmalla metsäkoneyrittäjäksi

Viitisen vuotta sitten huittislainen Monika Pekkola otti huolellisesti harkitsemansa askeleen. Hän perusti Pekkola Forest Oy:n ja osti käytetyn hakkuukoneen. Viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja kokemusta on tullut rutkasti lisää. Yhä edelleen Pekkola pitää päätöstään oikeaan osuneena. - Kyllä minulla jo 15 – 16 vuotiaana oli melko selkeänä päätös koneyrittäjäksi ryhtymisestä.

Monika Pekkola
Monika Pekkolan pelot naisyrittäjän saamasta kohtelusta miesvaltaisella alalla osoittautuivat turhiksi. Työssä tuleva kritiikki ja arvostelu ei aina suinkaan kohdistu sukupuoleen, eikä kaikista kommenteista kannata ottaa itseensä. Sinua kohdellaan, niin kuin annat itseäsi kohdella. Pitää arvostaa omaa osaamista.

Pekkola kertoo lukeneensa Ponssen lehdestä juttua koneyrittäjä Jaana Pietilästä. Tämä artikkeli valoi uskoa nuoren tytön mielessä pyörineeseen päätökseen. Samalla Pekkola kuitenkin päätti, ettei yrittämiseen ole mitään kiirettä. Työ- ja elämänkokemusta kannattaa kerätä myöhemmin aloitettavan yrittäjyyden tueksi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.