Metsätrans-Lehti Oy
Metsäkoneurakointi

"Miehelleni" Avoin kirje metsäkoneyrittäjän morsiamelta

Miten toivoisin, että katsoisit minua, kuin uusinta Fendtiä. Silmät kimaltaen, herkeämättä tutkisit ihoani, kuten sen uutta maalipintaa ja teknisiä yksityiskohtia.

Sivelisit, liu’uttaisit sormiasi pitkin vartaloni kaaria samalla tavalla, kuin älypuhelimesi näyttöä etsiessäsi uusia koneita; herkeämättä, siihen saakka, kunnes nukahdat.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tai näkisit minut upouutena Rottnena, mittaamattoman arvokkaana, kaiken tavoittelemisen arvoisena. Sellaisena, jota voisit ylpeänä, mutta vaatimattomuuteen verhottuna esitellä muillekin.

Et vaihtaisi minua uudempaan, kuten vaihdat koneesi, niiden käyttötuntien alkaessa täyttyä tai, jos vikoja alkaa ilmaantua. Vaan näkisit luotettavuuteni ja hyvät puoleni heikkouksieni takaa ja erikoiset ominaisuuteni yhtä hyödyllisinä, kuin puomin kärkiohjauksen.

Huolehtisit minusta päivittäin, kuten sinulle niin tärkeistä koneistasi. Silittäisit hiuksiani samalla tavalla, kun pyyhit pölyä koneesi pinnoilta sinisellä kestävällä paperilla. Muistaisit halata minua, sillä sylisi lämpö on kuin Webasto – sen avulla moottoriöljyt lämpiävät ja meno sujuu kitkattomasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Pursottaisit kolosiini tappirasvaasi riittävän usein, sillä huollathan koneesikin päivittäin ja näin varmistat niiden toimivuuden.

Mutta, voiko nainen kilpailla koneiden kanssa huomiostasi?  Lopultakin, molempien kohtaloksi koituu aika- toinen rypistyy ja toinen ruostuu.

 

Metsäkoneyrittäjän morsian

 

-Mieheni on MetsäTrans-lehden innokas lukija. Joulun alla häntä piti hieman muistuttaa, että on olemassa muutakin, kuin koneet, vaikka ne tärkeitä ovatkin. Luin hänelle ajatuksiani, joita olin kirjoittanut ylös. Yllätyksekseni hän ei suuttunut, vaan otti nauraen syliinsä ja sanoi, että nyt upposi, tuo on hyvä. Nykyään, ei tarvitse kuin kysyä, että luenko sen, niin hän tietää, että jotain muutakin olisi tehtävä, kuin töitä. Hänen mielestään se pitäisi lähettää MetsäTransiin, jossa sille voisi löytyä muitakin ymmärtäväisiä lukijoita. Se on siis harkintasi mukaan käytettävissäsi, mutta vain nimimerkillä, sillä onhan se kovin henkilökohtainen ja avoin.

Hellyyttä ja lempeä kevääseen toivoen

-Metsäkoneyrittäjän morsian-