Metsäkoneurakointi

Uruguayn hakkuutyömailla tekemisen meininki

- Emme me ole saaneet mitään ilmaiseksi; tämä on vaatinut valtavasti työtä. Mutta tärkeintä kaikessa on se, että meille on annettu mahdollisuuksia tehdä töitä ja kehittyä. Ja siitä olemme todella kiitollisia, selittää Gustavo Hernandez, yksi UPM:n lukuisista urakoitsijoista. Hän on totisesti hyödyntänyt mahdollisuutensa, sillä työmailla pyörii noin 15 metsäkonetta, 6 tukkirekkaa ja tienrakennuskalustoa. Työntekijöitä hänen Fanamex-yhtiössään on noin 120.

Kolme Ponssea Uruguayssa
Kolme Ergoa puimassa samaan tahtiin. Eukalyptus-pöllit pitää kuoria huolellisesti hakkuun yhteydessä, koska kuivuneen puun kuorta ei saa irti kuin dynamiitilla.

Uruguayn metsätalouden historia on lyhyt, vain 30 vuotta, mutta istutusmetsiä on jo yli miljoona hehtaaria. Ensimmäiset merkittävät investoinnit metsäteollisuuteen, mm. UPM:n ensimmäinen sellutehdas, tehtiin noin 15 vuotta sitten. Nykyisin isoja toimijoita on useita; UPM:n lisäksi selluyhtiö Montes del Plata (jossa mukana Stora Enso), sahayhtiö Urufor, levyjen tuottaja Lumin sekä useita puun vientiyhtiöitä. UPM:n uusi jättitehdas käynnistyi viime vuonna. Kaupalliset hakkuut ovat nykyisin noin 20 miljoonaa kuutiota, joten hakkuilla ja puun kuljetuksessa riittää haasteita. Niiden toteutuksesta vastaavat Uruguayn lukuisat yksityissektorin toimijat, joiden kasvutarinat ovat vaikuttavia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.