Metsäkoneurakointi

Logsetilta uusi harvesteripää eukalyptukselle

Metsäkonevalmistaja Logset on lanseerannut uuden tuotteen: harvesteripään TH65 Euca. Kuten nimestä jo saattaa arvata, tuote on kehitetty keskikokoisten eukalyptuspuiden kaatamiseen, ja etenkin puiden kuorintaan. Se on kolmas erityisesti eukalyptuspuille kehitetty harvesteripää yhtiön TH-sarjassa. Harvesteripää TH65 Euca on suurin piirtein saman kokoinen kuin Logsetin harvesteripää TH65. Se painaa 1 100 kg ja sopii Logsetin 8H GT harvesteriin, sekä 20-35 tonnia painaviin kaivinkoneisiin.

- Logsetin harvesteripäissä on alkujaan melkein kaikki tarvittavat ominaisuudet eukalyptuspuiden kaatamiseen ja kuorintaan. Siksi erityisesti eukalyptuspuille tarkoitettujen harvesteripäiden suunnittelutyön aloittaminen ei ollut suuri askel. TH65 Eucassa olevat syöttöpyörät ja karsintaterät on varustettu rinnakkaisella syötöllä, jonka ansiosta eukalyptuspuiden rungot osuvat helposti keskelle harvesteripäätä. Puun runko pysyy keskellä harvesteripäätä, vaikka se pyörii liikkuessaan harvesteripään läpi kuorinnan aikana, selittää harvesteripään kehitystyöstä vastannut kehitysjohtaja Jonas Hedström.

Kehitystyön aikana yksi tärkeimmistä työvaiheista oli optimoida eukalyptuspuun kuoriminen hyvälle tasolle jo ensimmäisellä syöttökerralla. Toinen tärkeä askel oli varmistaa, että harvesteripää pysyy puhtaana puunkuorista, ettei työtä tarvitse keskeyttää harvesteripään puhdistamisen vuoksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Keskikokoisen harvesteripään kysyntä on kasvanut eukalyptuspuita työstävien asiakkaiden joukossa. TH65 Euca harvesteripään ansiosta voimme nyt vastata tähän kysyntään, hymyilee myynnin johtaja Pascal Réty.