Metsäkoneurakointi

Logset-koneet saivat uuden värin

Logset 12H GTE

Suomalainen metsäkonevalmistaja Logset Oy juhlii 25-vuotis syntymäpäiväänsä uusimalla metsäkoneiden värin tyylikkääseen mustaan. Kuormatraktori ja harvesteri saavat molemmat mustat ohjaamot. Kuormatraktorin puskurin ja konepellin suojan ulkonäköä on myös päivitetty. Uusien mustien koneiden valmistus on jo aloitettu, ja ensimmäiset mustat metsäkoneet esitellään kesäkuun alussa Ruotsissa järjestettävillä Elmia Wood messuilla.

- Asiakkaamme toivoivat tyylin päivitystä ja päätimme kuunnella heitä. Musta väri on aina tyylikäs ja se on helpompi ylläpitää. Nyt kun tämä uusi ulkonäkö on lanseerattu, hopeanharmaa ohjaamo ei ole enää saatavilla, sanoo myyntijohtaja Pascal Réty.

Uuden ulkonäön lisäksi mustissa metsäkoneissa on Logsetin kuormatraktoreille ja harvestereille kehittämä ohjausjärjestelmä: Total Operation and Control (TOC 2). Ohjausjärjestelmän graafinen ilme ja valikot on uusittu kokonaan, jotta TOC 2 :n käyttö olisi nopeaa ja intuitiivista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsäkoneiden ohjausjärjestelmän lisäksi Logset on kehittänyt uuden mittausohjelman harvesteripäille: Total Operation and Control – Measuring Device 2 (TOC-MD 2). Molemmat järjestelmät ovat Linux-pohjaisia ja edustavat alkuperäisen ohjelman seuraavaa sukupolvea.

Uuden ohjausjärjestelmän rinnalla Logset esittelee metsäkoneen ajokokemuksen mullistavat ohjauspaneelit. Ohjaimien muotoilu on alan paras ja se on luonnollisesti mallisuojattu. Uusien ohjaimien avulla kuski ohjaa koneen ohjausjärjestelmää ja nosturia saumattomasti. Harvesterin yhdessä sauvaohjaimessa on 13 painiketta, eli kahdessa sauvaohjaimessa on yhteensä 26 painiketta.

- 25 vuoden jälkeen tiedämme, kuinka tärkeää kuskin ajomukavuus on. Uusissa ohjauspaneeleissamme sekä rannetuen että paneelin korkeus ja kulma ovat erikseen säädettävissä. Näin ollen ohjauspaneelit mukautuvat eri ajotyyleihin, Réty selittää.

Tuotekehitykseen panostaminen on ollut vuosien saatossa yhtiön selkeä linja. Logset lanseerasi maailman ensimmäisen hybridiharvesterin, Logset 12H GTE Hybridin, kiltin jättiläisen. Harvesteri on ympäristöystävällinen ja voimakas kuin jättiläinen. Hybriditekniikan ansiosta se vähentää hiilidioksidi-päästöjä kolmanneksella per tuotettu kuutiometri. Keväällä 2017 yhtiö lanseerasi kaksi uutta harvesteripäätä : TH85 ja TH65 Euca. Harvesteripää TH85 sopii hybridiharvesteriin. Kaikki nämä tuotteet ovat nähtävissä kesäkuussa Elmia Wood messuilla.