Metsäkoneurakointi

Kaukaista ProSilvaa etsimässä

- Juuri tuollainen metsäkoneen pitäisi olla; yksinkertainen ilman mitään turhia juttuja, jotka voivat aiheuttaa sinulle ongelmia, kehui uruguaylainen Gustavo Hernandez ProSilvaa maamiehilleen FinnMETKO:ssa pari vuotta sitten. Tämä siitä huolimatta, että hän on nykyään Ponssen asiakkaita ja ProSilva on hänen osaltaan historiaa. - Eka kone on aina eka kone, ja siksi sinulle rakas. Ja ProSilva on aloittelevalle urakoitsijalle järkevä peli, hän jatkaa. Miehen 15 vuotta sitten ostama kone on hänen mukaansa yhä käytössä polttopuuhakkuilla. Piti hieman kaivella, millainen on Gustavon ProSilvan tarina.

ProSilva ja Rodrigo Ortiz
Kuva näyttää hyvin ProSilvan yksinkertaisen rakenteen; ja tyytyväisen kuskin.

Vuonna 2006 Botnia rakensi sellutehdasta Uruguay-joen varrella Frey Bentosissa; väärälle puolelle jokea, ainakin argentiinalaisten mielestä. Tehtaan puuhuoltoa oli harjoiteltu jo vuosia viemällä puuta mm. Eurooppaan, mutta tehtaan käynnistyttyä hakattavat puumäärät tulisivat kasvamaan räjähdysmäisesti. Botnian omistamalla Forestal Oriental (FOSA) metsäyhtiöllä oli käytössään Timberjackin harvestereita ja kuormakoneita, joita se näytöksissä esitteli puimassa yhteisessä rintamassa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.