Metsäkoneurakointi

John Deere Forestry: 50 vuotta suomalaisia metsäkoneita Joensuusta

Tatu Räsänen, koeajaja Simo Vepsäläinen, levyseppähitsaaja Noora Kuikka, logistiikkatyöntekijä Toni Vartiainen, materiaalikoordinaattori Jarkko Tuononen, hitsausrobottioperaattori Riina Kukkonen, kokoonpanoasentaja Sami Hartikainen, hitsausinsinööri
Koeajaja Tatu Räsänen, levyseppähitsaaja Simo Vepsäläinen, logistiikkatyöntekijä Noora Kuikka, materiaalikoordinaattori Toni Vartiainen, hitsausrobottioperaattori Jarkko Tuononen, kokoonpanoasentaja Riina Kukkonen ja hitsausinsinööri Sami Hartikainen 50-vuotisjuhlatunnelmissa.

John Deere Forestry Oy:n Joensuun metsäkonetehtaalla juhlittiin 50-vuotispäivää ja vihittiin käyttöön uudet tuotantotilat keskiviikkona 25.5.2022. John Deere Forestry on vastannut asiakkaiden tarpeisiin puunkorjuussa jo 50 vuoden ajan. Yhtiön sitoutuminen puunkorjuuratkaisuiden kehittämiseen on tuonut alalle useita uraauurtavia, asiakkaan työtä helpottavia innovaatiota. Deere & Company on investoinut suomalaiseen metsäkoneliiketoimintaan jo yli 370 miljoonaa euroa. Deere & Companyn merkittävät investoinnit Suomeen ja Joensuun tehtaaseen ovat osoitus luottamuksesta suomalaiseen teknologiaosaamiseen.

Rauma-Repola perusti tehtaan Joensuuhun vuonna 1972. Tuotannon alkuvaiheessa Joensuun tehtaalla valmistettiin metsäkoneiden lisäksi kaivinkoneita, tiehöyliä, täryjyriä, murskauslaitteiden seuloja ja syöttimiä maailman markkinoille sekä tehtiin tarvittavaa alihankintaa muille Rauma-Repolan tehtaille. Vuodesta 1995 lähtien tehdas on täysin keskittynyt metsäkoneiden valmistukseen.

Tehtaan työntekijät ja kutsuvieraat uudessa tuotantotilassa.

1970- ja 1980-luvuilla Joensuussa valmistetut legendaariset Lokomo 909, 919, 929 ja 933 kuormatraktorit loivat pohjan nykyiselle tuotannolle. 1980-luvulla aloitettiin harvesterien tuotanto, joka myöhemmin oli väliaikaisesti Ruotsissa 10 vuotta. Vuonna 2000 Timberjack Oy siirtyi Deere & Companyn omistukseen ja vuonna 2003 harvesterien kokoonpano siirrettiin Ruotsista takaisin Joensuuhun. Muutoksella oli merkittävä vaikutus tehtaan tuotantoon, henkilöstömäärään ja alihankintaverkostoon Suomessa. Joensuun tehdas on merkittävä työllistäjä Pohjois-Karjalassa ja tehtaalla käytettävistä komponenteista yli 80 % tulee Suomesta. Lähes kaikki komponentit tulevat Euroopan talousalueelta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tehtaan henkilöstö, ilmapiiri ja tuotanto-osaaminen ovat maailmanlaajuisesti mitattuna erinomaisella tasolla. Kiitos siitä kuuluu kaikille aikaisemmille ja nykyisille työntekijöille, jotka antavat sataprosenttisen panoksensa tehtaan, työyhteisömme, John Deere -metsäkoneiden ja asiakkaiden eteen, kiitteli tehtaan johtaja Janne Haapasalo juhlatilaisuudessa.

Uusi tuotantotila vihittiin käyttöön 50-vuotisjuhlapäivänä

Vuonna 2019 aloitettu tehtaan laajennukseen ja kapasiteetin lisäykseen kohdistuva investointi on John Deere Forestry Oy:n historian suurin yksittäinen investointi Joensuun tehtaaseen. Investoinnin kokonaismäärä oli noin 15 miljoonaa euroa. Uusi tila otettiin virallisesti käyttöön 50-vuotisjuhlassa. Tehtaan työntekijöiden lisäksi tilaisuuden kutsuvieraina olivat aikaisemmat työntekijät sekä Joensuun elinkeinoelämän ja lehdistön edustajat.

- John Deeren metsäkoneet tunnetaan korkeasta laadusta, tuottavuudesta ja alhaisista käyttökustannuksista. Asiakkaamme luottavat meihin, tuotteisiimme ja palveluihimme sekä siihen, että tarjoamme innovatiivisia puunkorjuuratkaisuja myös tulevaisuudessa, sanoi Suomen aluemyyntipäällikkö Mika Hannonen.

- Deere-yhtiössä metsäkoneliiketoimintaa on aina pidetty innovatiivisena ja erinomaisessa kunnossa olevana liiketoimintana. Suomella ja Joensuulla tulee olemaan tärkeä rooli myös tulevaisuuden puunkorjuun kehittämisessä kestävällä tavalla, totesi toimitusjohtaja Timo Ylänen puheessaan

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

John Deere Forestry Oy:n Joensuun tehtaalta oli juhlapäivänä 25.5.2022 valmistunut jo yli 35.000 metsäkonetta. Deere & Companyn merkittävät investoinnit suomalaiseen teknologiaosaamiseen ja Joensuun tehtaaseen varmistavat asiakkaillemme innovatiiviset puunkorjuuratkaisut myös tulevaisuudessa.