Metsäkoneurakointi

John Deere Forestry investoi Joensuun tehtaaseen

Deere & Company on investoinut tällä vuosikymmenellä suomalaiseen metsäkoneliiketoimintaan yli 50 miljoonaa euroa. Uusin, tehtaan laajennusta ja kapasiteetin lisäystä koskeva investointi on John Deere Forestry Oy:n historian suurin yksittäinen investointi Joensuun tehtaaseen. Investoinnin toteutus aloitetaan kesällä 2019 ja se valmistuu v. 2021.

Investoinnilla parannetaan ja laajennetaan Joensuun tehtaan kokoonpano- ja koeajotiloja sekä lisätään komponenttivalmistuksen kapasiteettia. Investoinnin kokonaismäärä on noin 15 miljoonaa euroa.

-Tämä laajennus auttaa meitä jatkossa vastaamaan paremmin kysyntään huippusuhdanteissa. Uusi tila lisää myös työturvallisuutta ja henkilöstön viihtyvyyttä, kertoo tehtaanjohtaja Janne Haapasalo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Laajennuksen jälkeen John Deere Forestry Oy:n tuotanto/logistiikkatilat ovat kokonaisuudessaan 3,2 hehtaaria.

Yrityspuisto Green Park laajenee

John Deere Forestry Oy on myynyt Joensuun kaupungille tontin nykyisen yrityspuiston itäpuolelta. Joensuun Yrityskiinteistöt Oy rakennuttaa tontille uuden kiinteistön, joka tulee John Deere Forestry Oy:n käyttöön. Investoinnin arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Uusi kiinteistö valmistuu kesäkuussa 2020. Green Park -toimittajapuiston laajennuksella saadaan keskitettyä Joensuun tehtaan logistiikkatoimintoja ja lisättyä logistiikan tehokkuutta entisestään.

-Vahva yhteistyö Joensuun kaupungin ja Green Park -yrityspuistoa hallinnoivan Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n kanssa sekä yhtenäinen tahtotila kehittää alueen yritystoimintaa on meille ensisijaisen tärkeä asia. Aivan tehtaan välittömässä läheisyydessä toimivat kriittiset alihankkijat ovat todistetusti tehostaneet toimintojamme, toteaa Haapasalo.