Metsäkoneurakointi

Outokummun Metalli: Jo 15 000 valmistettua harvesteripäätä

Pohjois-Karjalassa toimiva Outokummun Metalli Oy on Pekka Nevalaisen 1980 perustama perheyritys, joka on keskittynyt harvesteripäiden runkojen valmistamiseen John Deeren kumppanina. Myös Outokummun Metallin tytäryhtiö Koneosapalvelu Oy:n Vahva-kahmarit tehdään Outokummussa. Viime vuonna Outokummun Metallin liikevaihto oli 20,9 ja koko konsernin osalta 37,6 miljoonaa euroa.

Outokummun Metalli
Outokummun Metalli on tehnyt mittavia investointeja tuotantoon viimeisen 20 vuoden aikana. Parhaillaan Outokummussa on käynnissä kolmevuotinen investointiohjelma, joka jatkuu ensi vuoden loppuun asti. Tehtaan yhteyteen on jo kohonnut 1080 neliön laajennusosa, jonne tulee uusi harvesteripäiden kokoonpanolinja.

Outokummun Metallin tarina sai alkunsa kaivosteollisuuden projektitoimituksilla ja harvesteripäiden tuotekehityskin käynnistyi jo 1984. Kaivostoiminta Outokummussa ajettiin alas 80-luvun lopulla, mutta Outokummun Metalli jatkoi usean alan tuotantoa aina vuosituhannen loppuun. 2000-luvun alusta alkaen yhtiö on keskittynyt puunkorjuukaluston valmistukseen ja panostanut vahvasti etenkin harvesteripäiden kehitykseen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.