Puutavara-autoilu

Nosturikauppias Kalliosaari

Mika Kalliosaari
Mika Kalliosaari on tehnyt nosturikauppaa jo vuosikymmenen, joista viimeisen vuoden Keslan edustajana Länsi-Suomen alueella.

Syyskuussa viisikymppisiään viettävä Mika Kalliosaari on ehtinyt toimia yrittäjänä jo neljällä vuosikymmenellä, aiemmin metsäkoneurakoinnin ja puutavara-autoilun parissa. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut pääosin nosturikaupan parissa.

Vuosi sitten Kalliosaari aloitti Keslan puutavaranosturien myyjänä Länsi-Suomen alueella ja loppuvuodesta Rockisland Oy:lle myytäväksi tulivat myös Weckmanin perävaunut sekä päällirakenteet.

- Keslan edustajana toimialueeni ylettyy Oulusta Hankoon, ja Weckmanilla olen myynnin ainoa kenttämies, joten toimin koko maassa. Alkuvaiheessa perävaunukauppa on ollut se ykkösjuttu, mutta päällirakenteitakaan ei ole unohtettu. Weckmanihan on aina ollut sellainen tuote, että niitä ei tarvi väkisin myydä. Kyseessä ovat laatuvehkeet, joilla on oma asiakaskuntansa, joka niitä haluaa, Kalliosaari kertoo.

puutavarayhdistelmä
Kesäkuun alussa Mika Kalliosaari ja Weckmanin edustajat vierailivat Ahvenanmaalla esittelemässä puutavarayhdistelmää, jossa oli Keslan 2112T-nosturi ja Weckmanin viisiakselinen perävaunu.

Keslan osalta toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Kalliosaaren mukaan ajoitus oli hyvä, tuotteet kiinnostavat ja paikalliselle edustajalle oli olemassa kysyntää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Vastaanotto on ollut jopa yllättävän positiivinen. Tietysti se auttaa, että minulla on entuudestaan tuttuja asiakkaita alueella. Täysin pystymetsästä nosturikauppaa olisi haastava aloittaa.

Yhtenä osoituksena tästä vöyriläinen Niclas Hautanen kertoo kesän Metsätrans-lehden haastattelussa tilanneensa Kalliosaarelta ensimmäisen Keslan nosturin, vaikka ei ole tuotetta edes kokeillut ja Hautasen kanssa Kalliosaari teki myös perävaunukaupat.

Kesäkuun alussa Mika Kalliosaari ja Weckmanin Matti Heiman sekä Miika Kovanen vierailivat myös Ahvenanmaalla esittelemässä tuotteitaan paikallisille autoilijoille. Saarella toimii seitsemän yrittäjän ja kymmenen puuauton yhteisö, jotka kaikki ajavat samalle sahalle puuta. Merkkiskaala Ahvenanmaalla on laaja ja perinteisesti hankintoja on tehty myös Ruotsin puolelta.

- Ahvenanmaalla on aina mukana vierailla. Sahalle kun menet, niin kaikki tulevat morjestamaan ja ilmapiiri on kiireetön. Siinä ehtii jutellakin. Paikalliset selvästi arvostivat käyntiämme, ja ensimmäinen nosturikauppa sinne on jo tehty, Kalliosaari kertoo.

Loppuvuoden osalta Kalliosaaren suunnitelmissa on olla aktiivisesti kentällä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Elokuussa menen Power Truck Show`hun ja syyskuun Finnmetko on tämän uran tähän asti tärkein tapahtuma. Lisäksi tarkoituksena on kiertää Länsi-Suomea ja järjestää myös makkaranpaistopäiviä, joissa puutavara-autoilijat pääsevät tutustumaan tuotteisiin.

Kesla-puutavaranosturi
Ålands Skogsindustries Ab:n Godbyn sahalla voi päivän aikana tavata kaikki saaren seitsemän autoilijaa. Manner-Suomen puunajoon verrattuna ilmapiiri on kiireetön.