Metsäkoneurakointi

John Deere Forestryn Joensuun tehtaalla on valmistettu metsäkoneita jo 50 vuoden ajan

Rauma-Repola perusti konepajan Joensuuhun vuonna 1972. Puolen vuosisadan merkkipaalua juhlittiin 25. toukokuuta 2022 ja samalla vihittiin käyttöön uudet tuotantotilat. 50 vuoden aikana Joensuusta on valmistunut yli 35 000 metsäkonetta.

John Deere Joensuun tehdas
Joensuun tehtaalla on valmistettu metsäkoneita jo puolen vuosisadan ajan.

Tuoreen 4500 neliömetrin laajennusosan myötä lisää tilaa saivat muun muassa kokoonpanolinjasto ja varasto. Kyseessä oli historian suurin yksittäinen investointi Joensuun tehtaaseen, kustannukseltaan noin 15 miljoonaa euroa. Nykyään yhden koneen läpimenoaika tehtaassa on yhdeksän päivää, ja tavoitteena kahdeksan koneen valmistuminen päivittäin. Juuri tällä hetkellä paljon puhuttu komponenttipula on suurin haaste tuotannolle, mutta koko yhtiön tulevaisuuden näkymiä varjostavat myös Venäjän sotatoimet. Maailman suurimman metsäkonemarkkinan sulkeutuminen leikkasi myös John Deeren tilauskirjoista viidenneksen, jopa yli vuoteen venyneiden toimitusaikojen myötä tekemistä riittää vielä pitkälle tulevaan, mutta pidemmällä tähtäimellä 20 prosentin aukon paikkaaminen kokonaisvolyymissa on mahdotonta. Sama tilanne on luonnollisesti myös muilla valtamerkeillä, joten kilpailu kiristynee jatkossa entisestään muilla markkinoilla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.