Tapahtumat

Jaakko Jääskeläinen on World Crane Championship nosturinkäytön Suomen mestari 2022

Nosturimestari 2022 finalistit
Nosturimestari 2022 finalistit

Nosturikäytön Suomen mestaruuskilpailuiden finaali järjestettiin lauantaina 13.8.2022 Power Truck Show:ssa. Suomen mestaruuden voitti Trans-Jääskeläinen Oy:n kuljettaja ja yrittäjä Jaakko Jääskeläinen ajalla 2:13.97. Jääskeläinen lähtee edustamaan Suomea World Crane Championship MM-kisoihin IAA-messuille 25.9.2022 Hannoveriin.

Jaakko Jääskeläinen osallistui nosturimestarikisaan nyt neljännen kerran. Nosturikuljettaja kokemusta hänellä on takataskussa jo 26 vuoden verran.

- Finaali ja tapahtuma oli hyvä! Tunnelma oli jännittynyt, mutta kaikki kannustivat toisiaan. Oma suoristus meni ihan hyvin, ei tullut virheitä ollenkaan, joten se varmasti ratkaisi voiton. Voitto tuntuu nyt oikein hyvältä. MM-kisat ovat tosi mielenkiintoinen juttu päästä kokemaan. Nyt pitää yrittää vielä harjoitella lisää, että tulee tulosta.

Jaakko Jääskeläinen, Nosturimestari 2022
Jaakko Jääskeläinen, Nosturimestari 2022

Trans-Jääskeläinen on perinteikäs imatralainen perheyritys, joka toimii toisessa polvessa. Pentti Jääskeläinen perusti yrityksen vuonna 1980. Vuonna 1997 Pentin poika ja nykyinen yrittäjä Jaakko Jääskeläinen tuli toimintaan mukaan. Alkuaikoina toimittiin yhdellä kuorma-autolla ja sittemmin palveluvalikoimaa on laajennettu useammalla yksiköllä. Kaikki kuorma-autot ovat vaihtolava- ja nosturiautoja. Trans-Jääskeläinen työllistää Jaakon lisäksi neljä henkilöä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Yrityksen ydin on edelleen sama kuin aina ennenkin: ratkaisemme tavaroiden nostoon ja siirtämiseen liittyvät haasteet ripeästi ja asiakkaan toiveiden mukaan, yrittäjä Jaakko Jääskeläinen kertoo.

Hiabin ja Renault Trucksin järjestämä World Crane Championship kiertue alkoi osakilpailuilla keväällä ja jatkui eri kesän tapahtumissa. Tämän vuoden kisoissa osallistujia oli ennätysmäärä.

- Osanottajamäärä ylitti sadan rajan, mikä ylitti selkeästi odotuksemme. Kiertueen aikana oli hieno nähdä se, millä innolla ja vakavuudella osanottajat halusivat antaa parastaan tässä kisassa. Kisat huipentuivat finaaliin Power Truck Show:ssa, jonne saimme myös hienon määrän katsojia seuraamaan finaalia. Yhteistyö Renault Trucksin kanssa kiertueen aikana sujui upeasti ja heille kuuluu iso kiitos siitä, Kimmo Kaunisto Hiabilta sanoo.

- Tapahtuma oli hieno kokemus myös meille ja oli ilo nähdä näinkin laajamittainen osallistuminen. Kilpa-autona toiminut C 440 6x2 keräsi myös paljon ansaittua huomiota tapahtumapaikoilla. Tapahtumajärjestelyt Hiabin kanssa sujuivat hienosti, tuotepäällikkö Juha Mattila Renault Trucksilta summasi.

Finaalissa kisasivat 9 nopeimman ratasuoritusajan suorittanutta. Finaalin kärkikolmikolle järjestettiin voiton juhlat Powerissa podiumilla formula-tyyliin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kisatulokset TOP 3

  1. Jaakko Jääskeläinen 2:13.97
  2. Markus Karjalainen 2:29.06
  3. Janne Pylväinen 2:29.82

WCC 2022 kisakalusto – syyskuussa heti ajoon

Kiertueautona toimi Renault Trucks C 6x2 ohjaavalla ja nousevalla taka-akselilla. Autossa on 440 hevosvoimainen ja 13-litrainen moottori, sekä automatisoitu Optidriver -vaihteisto. Nosturina on Hiab X-Hipro 192 E5 sekä koukkulaitteena Multilift Ultima 21SL. Kilpailussa käytettävä Renault Trucks C-sarjan nosturiauto on myynnissä ja luovutusvalmis ajoon.

Renault Trucks