Tapahtumat

Uusi tapahtuma tuo isot koneet Tampereen Keskustorille lokakuussa

Tampereen Keskustori

Isot koneet Keskustorilla 2022 on uusi maksuton yleisötapahtuma, joka järjestetään Tampereen ytimessä Keskustorilla lauantaina 1. lokakuuta klo 10–16. Koko perheelle suunnattu teollisuuden showroom esittelee isoja koneita ja laitteita sekä tarjoaa rentoa ohjelmaa. Tuolloin juhlitaan myös Tampereen 243-vuotispäivää, joten tapahtuma on osa Tampereen päivän oheisohjelmaa.

Isot koneet Keskustorilla -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Business Tampere, Konepajakoulu / Tampereen Teollisuusoppilaitos, Tampereen kaupunki sekä Tampereen Messut -konsernin Alihankinta- ja Konepaja-messut. Yrityskumppaneina ständeillä ovat Agco Power, Avant Tecno, Bronto Skylift, John Deere, Metso Outotec ja Sandvik. Yritykset tuovat Keskustorille näyttävät koneet ja laitteet yleisön ihailtavaksi.

Tampere on vahva teollisuuskaupunki – tavoitteena houkutella alalle uusia tekijöitä

Ajatus uudesta koko perheelle suunnatusta Tampereen teollisuuden showroomista syntyi jo pari vuotta sitten teollisuusalan toimijoiden keskusteluissa. Nyt aika oli otollinen idean toteutukseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Tampere on vahva teollisuuskaupunki ja Pirkanmaan seutu on myös tunnettu liikkuvien työkoneiden valmistajista sekä koneenrakennuksen osaamisesta. Tämän uuden tapahtuman avulla haluamme nostaa esille alueen monipuolista tarjontaa ja tekemistä sekä työ- ja opiskelumahdollisuuksia. Tavoitteena on varmistaa teollisuuden vetovoimaisuus ja houkuttelevuus myös tulevaisuuden tekijöiden silmissä sekä herättää kiinnostusta modernia ja monipuolista alaa kohtaan. Tuntuu hienolta, että eri toimijoiden yhteistyönä ollaan tekemässä tällaista koko perheen teollisuustapahtumaa, kertoo uuden Konepajakoulun vetäjä, toimitusjohtaja Peer Haataja Tampereen Teollisuusoppilaitos Oy:stä.

– Tampereen päivä tarjoaa otollisen hetken esitellä suurelle yleisölle kaupungin ja koko seudun roolia teollisuuden mekkana. Isot koneet ja laitteet kiinnostavat vauvasta vanhuksiin, joten kumppaniyritysten ansiosta saamme Tampereen ytimeen Keskustorille komeaa ja kookasta katsottavaa. Päivän ohjelma rakentuu myös perheitä ajatellen. Tuolla viikolla tuhannet teollisuuden ammattilaiset ovat olleet jo koolla kansainvälisillä Alihankinta-messuilla, joten Isot koneet Keskustorilla -tapahtuma toimii hienona loppuhuipennuksena Tampereen vilkkaalle teollisuusviikolle. Toivottavasti saamme tästä uuden kivan yleisötapahtuman kaupunkiin, sanoo tapahtuman projektipäällikkö, PR- ja kumppanuusjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista.

Tulevaisuuden työkone -kilpailu Pirkanmaan peruskoululaisille ja esiopetuksen oppilaille

Tulevaisuuden parempaa maailmaa rakennetaan joka päivä liikkuvilla työkoneilla, jotka myös suorittavat jatkuvasti yhä moninaisempia työtehtäviä sekä ovat entistä älykkäämpiä. Liikkuvien työkoneiden SIX Mobile Machines -klusteri on julkistanut kaikille Pirkanmaan peruskoululaisille sekä esiopetuksen oppilaille avoimen suunnittelu- ja piirustuskilpailun ”Tulevaisuuden työkone”.

Kilpailussa oppilaiden tehtävänä on suunnitella tulevaisuuden työkone. Kilpailusarjoja on kaksi: Esiopetusikäisille ja 1.–6. luokkien oppilaille sekä 7.–9. luokkien oppilaille. Kilpailutöitä voi palauttaa 1.9.2022 alkaen ja kilpailun tulokset julkistetaan Isot koneet Keskustorilla -tapahtumassa lauantaina 1.10.2022 Tampereen Keskustorilla. Voittajasuunnitelman tekijän luokka pääsee tehdasvierailulle tutustumaan käytännössä isoihin koneisiin ja niiden valmistamiseen. Lisäksi Särkänniemi tarjoaa voittajalle kausikortin Särkänniemeen kaudelle 2023 sekä sijoille 2. ja 3. tulleille oppilaille päivärannekkeen Särkänniemeen kaudelle 2023. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan päivärannekkeita ja yllätyspalkintoja.