Ajankohtaista

Ponssen uudessa vaatemallistossa on jokaiselle tuotteelle laskettu hiilijalanjälki

Ponsse x Finsket-mallisto, Eemeli-paita
Ponsse x Finsket -malliston Eemeli-paidan CO2-ekv-päästöt ovat on 4,02 kiloa, joka vastaa 29 kilometrin ajamista bensakäyttöisellä henkilöautolla.

Ponsse lanseeraa vaatemalliston, jossa jokaiselle tuotteelle on laskettu oma hiilijalanjälki. Mallisto on suunniteltu yhdessä vaatebrändi Finsketin kanssa ja tuotteet ommellaan Kokkolassa käyttäen uusiutuvaa energiaa.

Kestävä kehitys ohjaa kaikkea Ponssen toimintaa, ja alan innovatiivisena johtajana yhtiö ottaa vastuun myös ympäristöstä ja metsien hyvinvoinnista. Ponsse x Finsket -malliston tuotteiden hiilijalanjäljen laskeminen auttaa asiakasta hahmottamaan omien valintojensa merkitystä.

- Halusimme kehittää Ponsse Collection -mallistoa entistä vastuullisemmaksi ja Finsketin kanssa tehty yhteistyö on konkreettinen askel kohti tavoitettamme. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja, kokoaa Ponssen Brand Experience -tiiminvetäjä Laura Kouvalainen.

"Läpinäkyvyys tarjoaa vertailukelpoista tietoa omien kulutusvalintojen pohtimiseen”

Pelkkänä lukuna hiilijalanjälki voi olla vaikea hahmottaa, mutta se voidaan rinnastaa ymmärrettävämpään muotoon kuten autolla ajettuihin kilometreihin tai saunan lämmitykseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Läpinäkyvyys tarjoaa vertailukelpoista tietoa omien kulutusvalintojen pohtimiseen. Voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että malliston eettiset ja laadulliset standardit ovat aivan omassa luokassaan, kertoo Finsketin brändijohtaja Juha Järvinen.

Ponssen pitkäaikainen Ponsse Collection -yhteistyökumppani HW-Company on ollut erottamaton osa Ponssen ja Finsketin yhteistyötä ja malliston suunnittelua.

- On upeaa tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot konkretisoituvat teoissa. Yhteistyön tuloksena voimme tarjota parempia, kestävämpiä ratkaisuja ja samalla lisätä kuluttajien tietoisuutta hiilijalanjälkilaskennan kautta, iloitsee myyntipäällikkö Kristiina Paananen HW-Companylta.

Malliston pääosassa seikkailee Ponsse-koira

Ponsse x Finsket -malliston designissa nähdään Ponssen metsäkoneita ja historiaa. Pääosassa on yrityksen nimen taustalla oleva Ponsse-koira, joka on nostettu arvoiselleen paikalle malliston keulakuvaksi. Malliston ovat suunnitelleet Finsketin brändijohtaja Juha Järvinen ja vaatesuunnittelija Paula Isopahkala.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Näin monisyisen historian tiivistäminen yksinkertaiseen ideaan vaatii aina raakaa karsimista. Onnistuimme kokoamaan Ponssen tarinan niin, että se välittyy malliston lisäksi jokaisessa yksittäisessä tuotteessa. Mallisto tarjoaa uuden tavan elää Ponssen arvoja todeksi – ei tarvitse omistaa metsäkonetta voidakseen tuntea Ponsse-henkeä, Järvinen luonnehtii mallistoa.

Ponsse x Finsket -mallisto lanseerataan syyskuussa FinnMETKO 2022 -tapahtumassa ja se tulee kokonaisuudessaan myyntiin Ponsse Shop -verkkokauppaan ja Ponssen Suomen huoltopalvelukeskuksiin. Mallistosta löytyy aikuisten trikoo- ja collegevaatteita sekä merinovillapipoja aikuisille ja lapsille. Yhteistyö Ponssen ja Finsketin välillä jatkuu: mallistoa on määrä laajentaa tulevaisuudessa uusilla tuotteilla.