Metsäteollisuus

Metsä Group rekrytoi 65 uutta osaajaa oppisopimuskoulutuksella

Metsä Group

Metsä Group käynnistää haun tammikuussa 2023 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia työpaikkoja on tarjolla noin 65, ja ne sijoittuvat tuotantolaitoksille eri puolilla Suomea.

1,5-vuotinen oppisopimuskoulutus on Metsä Groupille vakiintunut keino turvata tulevaisuuden työvoimantarvetta ja edistää osaamisen kehittämistä. Oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa puutuote- tai prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon tai koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon. Opiskelu ja siihen liittyvät näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, jonka aikana opiskelijat ovat työyhteisön jäseniä ja oikeutettuja samoihin työsuhde-etuihin kuin vakituinen henkilöstö.

Oppisopimuskoulutukseen valituista henkilöistä koulutetaan muun muassa käynnissäpitäjiä, prosessinhoitajia ja operaattoreita Metsä Groupin sellu-, kartonki-, pehmopaperi- ja Kerto- ja vaneritehtaille. Soveltuva koulutustausta on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Metsä Groupin tuotantolaitoksien toimintamalli perustuu työntekijöiden moniosaajuuteen. Laaja-alainen oppisopimuskoulutus antaa siihen vankan pohjan ja mahdollisuuden tehdä monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä niin koulutuksen aikana kuin tulevaisuudessakin, sanoo Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi.

Metsä Groupilla työturvallisuus on tärkeä osa ammattitaitoa, ja koko henkilöstömme sitoutuu ennakoivaan turvallisuustyöhön ja turvallisiin työtapoihin.

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2023 käynnistyvään koulutukseen on 25.9.2022.

Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

  • Metsä Wood: Punkaharju, Lohja, Suolahti ja Äänekoski
  • Metsä Fibre: Joutseno, Kemi, Rauma ja Äänekoski
  • Metsä Board: Kaskinen, Simpele ja Äänekoski
  • Metsä Tissue: Mänttä