Puutavara-autoilu

KESLA-puutavaranosturit sopivat erinomaisesti bioenergiakäyttöön

Kesla bioenergianosturi
Keslalla on historiaa myös omasta hakkurivalmistuksesta, minkä myötä sen nosturit soveltuvat hyvin myös bioenergiakäyttöön.

Tavoitteet omavaraisuudelle energiantuotannossa ovat lisääntyneet Ukrainan sodan alettua. Puu on uusiutuva ja hiilineutraali energianlähde. Hakkuutähteet ja nuorten metsien hoitokohteista saatava puu voidaan hyödyntää energiana hakettamalla. Hakkureiden kysyntä onkin noussut vuoden 2022 aikana. KESLA-nosturit sopivat paitsi perinteiseen pyöreän puun käsittelyyn, mutta myös hakkureiden ja murskainten tehokkaaseen syöttöön, merkistä riippumatta.

Hakkurinsyötössä nosturilta vaaditaan kestävyyttä

Hakkurinsyötössä työrupeamat ovat pitkiä, kun taas perinteisessä puunkuljetuksessa nosturia tarvitaan vain laanilta puita hakiessa ja myöhemmin esim. terminaalissa. Tämä lisää vaateita nostureiden kestävyydelle bioenergiakäytössä. KESLA-nostureiden suunnittelussa kestävyys on otettu huomioon jo alusta alkaen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nostureissamme käytetään pääsääntöisesti erikoislujaa terästä. Nostureiden suunnittelussa on perehdytty tarkkaan erikoislujan teräksen ominaisuuksiin ja työstömenetelmät on suunniteltu materiaalin ominaisuudet huomioiden, toteaa Auto- ja teollisuusnosturit -liiketoiminnan vetäjä Ari Pirhonen. – Hitsaus on luonnollisesti yksi tärkeä työmenetelmä ja hitsauksen erinomaisesta tasosta onkin esimerkkinä ISO 3834-2 -sertifiointi.

Yllättävää kyllä, myös nostureiden sulavalinjainen suunnittelu erityisesti liittymäkohdissa parantaa tuotteen väsymyskestävyyttä.

Kaikki Keslan mallistossa olevat mallit ovat käyneet rasitustestin ennen markkinoille tulemista. Väsymystestissä tuote altistetaan äärimmäiselle rasitukselle. Testin tuloksena selviävät nosturin mahdolliset heikot kohdat.

Bioenergianostureilta toivotaan monesti pitkää ulottumaa. Pisimmät KESLA-nosturit ovat 12,5 m. Tukevuutta yhdistelmään saadaan tukijaloilla. Metsäteillä suositaan yleensä 3,8 m tukijalkoja, mutta terminaaleissa tilaa on erikoisleveille (4,5 metriä) tukijaloille, jotka tekevät yhdistelmästä todella vakaan.

Luonnollisesti hyvä huollettavuus on sekä perinteisessä nosturikäytössä että bioenergiakäytössä tärkeää tuotteen pitkän eliniän kannalta. Huollettavuuden osalta erityisen suosittu on automaattinen keskitetty voitelu, joka pitää huolen nosturin rasvauksesta.

Mukavat työskentelyolosuhteet pitkäkestoisiinkin työrupeamiin

Pidempiaikaisessa työskentelyssä hyvät olosuhteet tarjoaa hiukan tilavampi hytti, KESLA Vision XL. Hytissä mahtuu työskentelemään hyvin isompikin kaveri. Mukavuutta lisää mahdollisuus ilmajousitettuun penkkiin ja hyviin kyynärnojiin, jotka parantavat ergonomiaa huomattavasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hytin lämpötilaa voidaan säätää mieleiseksi, kun varusteeksi valitaan lämmitys ja ilmastointi.

Hakkurinsyötössä suositaan sähköohjausta, joka on mahdollista saada joko minijoystickeilla tai pystyotekahvoilla. Kun yhdistetään reilun virtauksen omaava käyttöventtiili ja juuri omiin mieltymyksiin sopivaksi säädetty sähköinen ohjausjärjestelmä, saadaan työntekoon jälleen lisää tehoja ja ergonomisuutta.

Hyvä näkyvyys varmistetaan isolla ikkunapinta-alalla ja hytin sijoittamisella tarpeen mukaan joko pilarin oikealle tai vasemmalle puolelle. Hytin turvallisuutta lisäävät vahvat polykarbonaattilasit. Hytin ilmanpuhdistukseen on valittavana Cyclone-ilmanpuhdistuslaite ja raitisilmasuodatukseen on valittavana F9-tasoinen suodatus.

Nosturin ohjaus on mahdollista asentaa nosturihytin lisäksi myös kuorma-auton ohjaamoon.

Kesla Vision XL
KESLA Vision XL-hytti tarjoaa mukavat työskentelyolosuhteet myös pitkäkestoiseen työskentelyyn.