Metsäkoneurakointi

Keslan traktorivarusteet: uuden sukupolven ohjausjärjestelmä ja uusi traktorikuormain

Kesla 325T-kuormain

Keslan ohjausjärjestelmät yhdistävä alusta on saanut nimekseen proC i. Alusta on modulaarinen, joten asiakas voi tulevaisuudessa yhdistää siihen erilaisia ohjausjärjestelmiä, esimerkiksi kuormaimen ja perävaunun vedon ohjauksen. FinnMETKO:ssa esitellyssä traktorikuormaimen proC i -alustassa oli integroituna kuormaimen kärkiohjaus. Kärkiohjauksessa ohjataan nimenomaan nosturin kärkeä, ei erikseen nosto- tai siirtopuomia. Tämä helpottaa ohjaustavan omaksumista ja näkyy myös tuottavuudessa.

Kuormaimen sylintereiden päätyvaimennus on toteutettu käyttöventtiilin avulla.

- Testiasiakkaat ovat todenneet kuormaimen käytön olevan entistä pehmeämpää päätyvaimennuksen ansiosta, toteaa traktorivarusteet-liiketoiminnan johtaja Markku Lappalainen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sekä kärkiohjaus että päätyvaimennus on mahdollista kytkeä pois päältä, mikäli se on työn kannalta järkevämpää. Esimerkiksi, kun kuormain laitetaan kuljetusasentoon, kannattaa ohjaus siirtää kärkiohjauksen sijaan normaalille ohjaukselle.

Järjestelmän virransyöttö tapahtuu suoraan traktorin ISOBUS-järjestelmän kautta tai vaihtoehtoisesti suoraan traktorin akulta suojatulla kaapelilla. Sähkökeskus ja virran syöttö on sijoitettu keskeisesti kuormaimen kääntölaitteen viereen, jossa ne ovat hyvin suojattuna sekä säältä että mekaaniselta rasitukselta. Keskitetty virransyöttö pienentää jännitehäviöitä, mikä parantaa käyttöventtiilin toimintaa. Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden lisätä kätevästi uusia moduuleita ja tälläkin hetkellä siihen saa kätevästi liitettyä vaikkapa lisävalot, jotka toimivat ohjausjärjestelmän näytöltä.

Järjestelmässä on kokonaan uusi, 5” kosketusnäyttö, jota voi käyttää myös erillisillä näppäimillä esimerkiksi hanskoja käytettäessä. Näytön kautta asiakas pääsee käsiksi toimintoihin, toimintojen säätöihin ja päivittäis-diagnostiikkaan.

- Erityistä kiitosta testiasiakkaat ovat antaneet siitä, että liikkeitä voi säätää livetilassa, nosturin käytön aikana, jolloin säädön vaikutus näkyy heti, toteaa Lappalainen.

Myös näytön koko on asiakkaiden mukaan riittävä ja valikkorakenne selkeä. Käyttöjärjestelmä on saatavissa aluksi viidellä kielellä: suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja ranskaksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Käyttöliittymässä on viisi tallennettavaa kuljettajan paikkaa, ja jokaisella kuljettajalla on käytössään kaksi eri profiilia. Näin ollen järjestelmään pystyy tallentamaan kaikkiaan kymmenen profiilia.

Keslalla ergonomisuutta arvostetaan. Uudessa järjestelmässä kuljettajalla on käytössään uudenmallinen kyynärnoja vasemmalle kädelle. Kyynärnoja on hyvin säädettävissä erikokoisille kuskeille sopivaksi. Joystickin pohja on muotoiltu niin, että ote pysyy rentona. Näyttölaitteen katkaisija ja pysäytyspainike ovat kyynärnojassa, mikä vähentää ylimääräisten liikkeiden tarvetta. Myös Valtran kyynärnojaintegraatioihin on tuotu uudet joystickin pohjat.

Uusi KESLA 325T -kuormain täydentää kuormainten 320-sarjaa

Kesällä 2021 lanseerattu uuden sukupolven KESLA 326T -kuormain saa rinnalleen sisarmallin, uuden 325T kuormaimen. KESLA 320-sarjan kuormaimet, mukaan lukien uusi 325T, ovat rakenteeltaan erittäin järeitä. Kuormaimen liikeradat ovat tässä kokoluokassa erinomaiset ja nosturi on sovitettavissa 4-6 -sylinterisen traktorin
rungolle tai KESLA 124-144 -sarjan metsäperävaunujen aisalle.

Uuden kuormaimen kääntölaitteen päälle on asennettu tukevat ja suojaavat huoltotasot, joiden viereen on integroitu KESLA proC i:n sähkökeskus sekä käyttöventtiilin hydrauliikan liitäntäpiste. Käyttöventtiilille pääsy
on huoltotilanteissa aiempaa helpompaa, sillä venttiilin suoja avautuu konepeltimäisesti. Käyttöventtiili on tuttuun tapaan sijoitettu nostopuomin tyviosaan, jolloin se ei haittaa näkyvyyttä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuormaimen ulkomuoto on mallisarjan edellisen kuormaimen, KESLA 326T:n, tapaan siro ja sulava. Siirtopuomistossa kulkevat letkut on sijoitettu puomin sisäpuolelle, jolloin tartuntojen ja letkuvaurioiden riski on minimoitu. Uuteen kuormainmalliin on saatavilla hyvin suojatut, entistä paremmin valaisevat työvalot.

Uutuusmalliin on saatavilla myös kokoluokassaan markkinoiden paras riipuke-, kääntäjä- ja kouravalikoima, josta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopivat vaihtoehdot.

KESLA 325T on myös hyväksytty osaksi Puolustusvoimille toimitettavaa vaunupakettia.