Metsäkoneurakointi

Samuli Savolainen: Alan vaihtaminen kannatti

Samuli Savolainen oli 18 vuotta Etelä-Suomessa kiinteistönhoidon tehtävissä esimieshommia myöten. Veri veti kuitenkin Savoon ja hieman erilaisiin töihin. Kun talo Sipoossa viitisen vuotta sitten saatiin myydyksi, perhe suuntasi Siilinjärvelle. - Minun isäni oli aikoinaan Palokin Puunsiirrolla työssä. Yrityksen perustaja Sulo Piironenhan on nykyisen Finnharvestin takana olevien Piirosen veljesten isä. Pitkään minäkin mietin alan uudelle uralle lähtemistä, ennen kuin uskaltauduin vaihtamaan parempaan, Finnharvestilla ajokonetta kuskaava Savolainen kertoilee. Nyt samaa polkua kulkevat myös Savolaisen kaksospojat.

Rasmus Savolainen, Samuli Savolainen, Niklas Savolainen, Finnharvest Oy
Rasmus (vas.) Samuli ja Niklas Savolainen miettivät, että olisi mukava joskus tulevaisuudessa päästä samalle leimikolle. Jutun teon aikaan syyskuun alussa Niklaksen leimikko oli Vehmersalmella ja Rasmuksen reilu kymmenen kilometriä Kuopiosta etelään. Isä Samuli ajoi tukkia Varpaisjärven kirkonkylän läheisyydessä.

Alkuun Savolainen oli Koneurakointi Kosusella ajamassa kuorma-autoa ja pyöräkuormaajaa. Tukikohdan vieressä oli Finnharvestin halli ja siitä se Samulin tie uuteen ammattiin sai oikeastaan alkunsa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.