Kuljetus

Nollapäästöt enimmäiskuormituksella: IVECO siirtyy sähköön uuden eDAILYn myötä

IVECO esitteli tänään upouuden päästöttömän eDAILYn IAA Transportation 2022 -messuilla Hannoverissa.

Ikonisen Dailyn sähköiseksi kaksoseksi suunniteltu eDAILY kattaa kaikki kevyen hyötyajoneuvon käyttökohteet niin raskaat tehtävät kuin muunnoksetkin. Tämä on ainutlaatuista markkinoilla, joilla sekä tarjonta että kysyntä keskittyvät edelleen kaupunkitoimituksiin. eDAILY laajentaa potentiaalista kiinnostusta sähköä kohtaan ja on olennainen osa liikennealan irtautumista hiilestä.

- Sähkö on tulevaisuutta, ja me haluamme tuoda sähköistämisen kaikkien asiakkaidemme ulottuville. IVECOn tuotekehitysstrategian ja siirtymäsuunnitelman keskeisenä osana suunnittelimme eDAILYn. Tavoitteenamme oli tehdä sen koko mallistosta sähköinen säilyttäen samalla ominaisuudet, joista ajoneuvo tunnetaan: kestävyys, luotettavuus, monipuolisuus, kantavuus ja suorituskyky. eDAILY tuo sähkön uusiin tehtäviin ja uusille asiakkaille – siitä pitävät huolen laaja mallisto, täysin modulaarinen akkusarja ja mukautuvuus monenlaisiin muunnoksiin ja sovelluksiin, kertoo IVECO Finland OY:n Country Sales Manager Tuomas Virén.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudessa eDAILYssä on päivitetty IVECO-logo, jossa on kevyemmät, ketterämmät ja dynaamisemmat kirjaimet perustuen brändin perintöön, innovaatioilla tehostettuna.

eDAILY on jo tilattavissa ympäri Eurooppaa, ja toimitukset alkavat ensi vuoden alusta.

Erillisellä verkkosivustolla asiakkaat voivat tutustua eDAILYn omistajille räätälöityihin moniin ominaisuuksiin, kuten eMission Simulatoriin, joka on saatavana kaupoista ja IVECO ON -mobiilisovelluksesta, ja koostaa näin tehtäväänsä parhaiten sopivan ratkaisun.

eDAILY: sama tuttu Daily – mutta sähköisenä

Koko Daily-mallisto on nyt saatavana myös päästöttömänä versiona, joka vastaa liikkuvuuden kehitystä ja täyttää monien suurkaupunkialueiden uudet pääsyvaatimukset. eDAILY on kaupungin paras pakettiauto: ainoa sähköinen kevyt hyötyajoneuvo, jonka kuormatilan koko on jopa 20 m3, hyötykuorma jopa 4,6 tonnia ja hinauskyky 3,5 tonnia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suorituskyky on ICE-version mukainen: Enimmäisteho 140 kW (190 CV), enimmäisvääntö 400 Nm ja enimmäisnopeus jopa 120 km/h. Ajettavuutta parantaa sähkömoottorin välittömästi käytössä oleva vääntö. Kun lisätehoa tarvitaan, kuljettajat voivat nostaa suorituskykyä aktivoimalla eDAILYn Hi-Power-toiminnon. Energiankäyttö voidaan optimoida ajotilan valitsimella, mikä mahdollistaa joko enimmäistehon oton tai tehoabsorption minimoinnin. eDAILYn One-Pedal Drive-tila helpottaa ajamista ja muuntaa jarrujen kineettisen energian sähköksi vähentäen energiankulutusta ja jarrupalojen kulumista.

Energiaa kaikille reiteille ja jopa 50 prosentin ylläpitosäästöt

eDAILY tarjoaa niin pitkän toimintamatkan kuin tarvitset: modulaarisen akkujärjestelmän ansiosta asiakkaat voivat valita tehtäväänsä parhaiten sopivan toimintamatkan riippumattomuustason. Kokoonpanoa voidaan päivittää milloin tahansa ajoneuvon käyttöiän aikana.

eDAILYn kattava liitettävyys mahdollistaa toimintamatkan, ajettavuuden ja käytettävyyden optimoinnin sekä lataustoimintojen ja sisäilman etäohjauksen. Esi-ilmastointi luo ajoneuvoon ihanteellisen matkustamon lämpötilan ajoneuvon ollessa vielä kytkettynä latauspistorasiaan. Todistettu luotettavuus ja sähköön liittyvät ratkaisut mahdollistavat erittäin kilpailukykyiset käyttökustannukset, mikä vähentää merkittävästi huolto- ja korjauskustannuksia dieseliin verrattuna.

Koko mallisto saatavana

eDAILY on saatavana Van-, Cab-, Crew cab-, Chassis cowl- ja Minibus-koriversioina kokonaispainoissa 3,5–7,2 tonnia, yksi- ja paripyöräisinä versioina, ja lisäksi on laaja valikoima korkeus- ja akselivälivaihtoehtoja. Kaikki vakio-Dailyn tekniikka ja mukavuusominaisuudet ovat saatavilla myös sähkömallissa, mukaan lukien älykäs ilmajousitus AIR-PRO. eDAILY on ainoa sähköinen kevyt hyötyajoneuvo, jossa on vaihtoehtoisia perävälityksiä 50C-versioissa (3,6 tai 4,44) ja 72C-versioissa (4,3 tai 5,13), jotka korostavat joko suorituskykyä tai tehokkuutta.

Kaikki työt onnistuvat

eDAILY tarjoaa luonnollista ja intuitiivista sähköistä liikkuvuutta ja takaa maksimaalisen energiatehokkuuden sekä hoitaa täydellisesti minkä tahansa tehtävän. Mikään tehtävä ei ole eDAILYn ulottumattomissa. Sähköjärjestelmä testattiin onnistuneesti äärimmäisissä olosuhteissa, lämpötiloissa –30 °C...+50 °C. Ylämäkilähtö on taattu jopa 30 prosentin kaltevuudessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sama tuttu erittäin vahva runko, ei ulkonevia osia ylärungossa sekä digitaaliset ja analogiset liitännät (kuten CAN BUS 2.0B) tekevät eDAILYstä mahdollisimman monipuolisen ja täydellisen sähköautopohjan muunnoksille. Valikoima jopa 15 kW:n ePTO-voimanottoja on saatavana jäähdytystä, nostureita ja muita päällirakenteita varten. Osastollamme käy ilmi niiden soveltuvuus voimanlähteiksi vaativiinkin tarpeisiin, kuten jätteenkeräykseen ja nostolavoille. Verkkoenergiaa voidaan käyttää laitteiston virransyöttöön, kun ajoneuvo on kytketty laturiin tai pistorasiaan. Pääakkujen käyttö virtalähteenä mahdollistaa sähköisten voimanulosottojen käytön myös silloin, kun sähkömoottori on sammutettuna.

Huippuluokan energiaa skaalautuvilla akuilla

eDAILY voidaan varustaa yhdellä, kahdella tai kolmella akulla. Modulaarisissa 37 kWh:n FPT Industrial/Microvast -akuissa on huipputason energiatiheys (265 Wh/kg kennotasolla) ja luokkansa paras käytettävissä oleva energia, 95 prosenttia. Akut on suojattu 8 vuoden ja jopa 250 000 km:n takuulla mukaan lukien vaihto, kun kapasiteetti laskee alle 80 prosentin.

eDAILYä voi ladata julkisista latureista ja teollisuuden sekä kotitalouksien pistorasioista. Latausvaihtoehtoihin kuuluu pikalataus 80 kW:lla, jolloin saavutetaan jopa 100 km:n toimintamatkan lisäys vain 30 minuutissa. Lataamista voidaan hallita täysin erillisen sovelluksen kautta. eDAILY-etulatausporttiin pääsee helposti käsiksi riippumatta kaapelin tulosuunnasta. Pistoketta vedeltä ja pölyltä suojaavan läpän takana on LED-merkkivalo, joka näyttää selkeästi lataustilan ja -tason.

Digitaalisen aikakauden kestävä ajoneuvo

eDAILY on aina liitettynä, sillä siten voidaan parantaa asiakkaiden tuottavuutta ja kuljettajan hyvinvointia: Connectivity Box mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonvaihdon ja tarjoaa pääsyn kaikkiin IVECO-palveluihin. eDAILY-asiakkaat voivat käyttää liitettävyyspalveluja IVECO ON -portaalin tiedonhallinta- ja verkko-API-toimintojen avulla muuttamatta tehtävänsä profiilia, työjaksoa tai toimintajaksoja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ajoneuvon ohjelmiston säännölliset päivitykset onnistuvat sujuvasti langattomasti. Ajoneuvosta tuotettua reaaliaikaista dataa seurataan etänä IVECO-valvomossa. Ennakoiva ja ennustava diagnoosi estää suunnittelemattomat pysähdykset ja mahdollistaa huollon oikea-aikaisen aikataulutuksen.

eDAILY-reittisovellus on vuorovaikutuksessa ajoneuvon kanssa ennustaakseen ajoneuvon toimintamatkan, määränpäähän pääsyyn tarvittavat lataukset ja tarkan saapumisajan. Toimintamatkan varmuushälytykset ilmoittavat kalustopäällikölle, kun akun jäljellä oleva lataus on lähestymässä rajaa tai kun latauksessa on ongelmia. Kalustopäällikkö voi optimoida energiankäytön ennalta asettamalla ajo- ja regeneratiiviset tilat. Energiankäytön seuranta laskee tehon absorption hetki hetkeltä (ottaen huomioon ePTO:t) ja antaa yksityiskohtaiset raportit käytetystä energiasta suhteessa kuljettuun matkaan. Älykkäällä latausohjauksella käyttäjät voivat ajoittaa lataukset parhaiten sopiviin hetkiin.

Erityisiin e-palveluihin kuuluu IVECO ON Easy Daily -sovellus, jossa on uusia brändin sähköajoneuvoihin liittyviä ominaisuuksia, kuten ajotavan arviointi energian suhteen, latauksen ja esi-ilmastoinnin etäohjelmointi, laajennettu kojelauta ajoneuvon parametreilla sekä kaikki muut Dailylle tällä hetkellä saatavat ominaisuudet.

IVECO DRIVER PAL -äänikumppani voidaan aktivoida suoraan IVECO ON Easy Daily -sovelluksesta, ja se tarjoaa sähköön liittyviä tietoja, kuten ajoneuvon kunnon ja akun varaustason tarkistuksen. Ilmastointi ja navigointi lähimpään e-latausasemaan voidaan aktivoida myös äänikomennolla.

Monipuolinen malli kestäviin kuljetuksiin

eDAILYn eServices-palvelut toimivat jo ennen ostamista: IVECO voi neuvoa asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivan ajoneuvon ja latauksen kokoonpanon valinnassa. IVECOlla on kumppaneina johtavia eurooppalaisia energiayhtiöitä liittyen räätälöityjen latausratkaisujen suunnitteluun, toimitukseen, asennukseen ja huoltoon, mukaan lukien (pyynnöstä) edulliset energiasopimukset. Näin asiakkaat voivat minimoida alkuinvestoinnit ja käytönaikaiset energiakustannukset.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

IVECO lanseeraa eDAILYn kanssa innovatiivisen liiketoimintamallin: Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) on kaikenkattava pitkäaikainen sähköajoneuvojen vuokrausmalli, joka mahdollistaa päästöttömän liikkuvuuden suurelle määrälle uusia asiakkaita. GATE-ehdotus sisältää myös eksklusiivisen ja innovatiivisen sähköautoille suunnitellun käyttöperusteisen maksumallin.

Tigrotto- ja Leoncino-erikoismallit

IAA Hannover 2022 -messuilla IVECO tuo esille myös kaksi rajoitettua erikoismallia, joiden inspiraationa ovat olleet 50- ja 60-luvun ikoniset OM-tuotteet Tigrotto ja Leoncino. Nämä mallit ovat ainutlaatuinen yhdistelmä mennyttä ja tulevaa, ja ne tulevat pian myyntiin vaativimmille asiakkaille. Leoncino on vintage-tulkinta uudesta eDAILYstä, kun taas Tigrotto puolestaan on 4x4 Dailyn muunnelma.

IVECO on ollut myös mukana kehittämässä uusia nesteitä uuteen eDAILY-malliin PETRONAS Lubricants Internationalin (PLI) kanssa yhteisenä tavoitteena suorituskyvyn maksimointi. PETRONAS Iona Integra Plus on kehitetty e-vaihteistoa varten vähentämään tehonhäviöitä ja varmistamaan samalla järjestelmän kestävyys. Se on verrattavissa korkeamman viskositeetin vakionesteisiin, se täyttää turvallisuusvaatimukset ja varmistaa erinomaiset hapettumisominaisuudet myös korkeissa lämpötiloissa. eDAILYssä käytetään myös PETRONAS Tutela Axle 900 HD:tä, 75-W85-akseliöljyä, joka on kehitetty kaikille IVECO-akseleille, kevyet ja raskaat hyötyajoneuvot mukaan lukien. Öljy maksimoi tehokkuuden ja täyttää uusimpien määräysten vaatimukset.

eDAILY IVECOn osastolla IAA 2022 -messuilla

eDAILYn monet erilaiset käyttömahdollisuudet korostavat uuden mallin monipuolisuutta ja takaavat, ettei käyttäjien tarvitse tehdä kompromisseja siirtyessään sähköajoneuvoon: eDAILY voidaan räätälöidä sopimaan kaikkein vaativimpiinkin tehtäviin.

  • Palfinger on muokannut sähkömoottorin ePTO:lla varustettua DAILY 50C12E:tä siten, että se sisältää jopa 24,7 metriin ulottuvan nostolavan.
  • Loistava esimerkki IVECO eDAILYstä jäähdytystä vaativassa tehtävässä on 42S14E, joka on esillä innovatiivisella Urban Lecapitaine -korilla yhdistettynä Thermo King E500 -jäähdytysyksikköön, joka saa tehonsa suoraan suurjännitteisestä ePTO:sta.
  • Kolmas näyttelyssä oleva IVECO eDAILY palvelee niitä, jotka haluavat liikkuvan korjaamon, mistä on esimerkkinä Internal Equipment Bottin 42S14EV.