Metsäteollisuus

Metsä Tissuen Mäntän tehtaan uusittu pehmopaperikone jatkuvaan tuotantoon – tuotantomäärä kasvaa ja hiilijalanjälki pienenee

Metsä Tissue, Mäntän tehdas

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen Mäntän tehtaan uusittu pehmopaperikone on siirtynyt koekäyttövaiheesta jatkuvaan tuotantoon. Paperikoneella valmistetaan erityisesti Suomen markkinalle suunnattuja ensikuitupohjaisia pehmopaperituotteita. Uudistuksen myötä pehmopaperikoneen tuotantokapasiteetti kasvaa 15 prosenttia ja tuotelaatu, sekä energia- ja tuotantotehokkuus paranevat.

Uudistus on panostus Mäntässä paikallisesti valmistettujen Lambi-, Serla ja Katrin-pehmopaperituotteiden tuotannon kasvuun ja laatuominaisuuksien parantamiseen. Ensimmäiset tuotteet koeajettiin kesäkuussa ja paperin pehmeys ja lujuus ovat parantuneet entisestään. Uusi teknologia mahdollistaa pehmopaperin valmistuksen myös entistä energiatehokkaammin. Uudistuksen pääasiallinen laitetoimittaja oli Valmet.

- Kuluttajien jokapäiväisestä arjesta tuttu pehmopaperi on yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta tärkeä tuote. Koneuudistuksen myötä pystymme kasvattamaan tuotantoamme ja otamme samalla tärkeän kehitysaskeleen kohti fossiilitonta tuotantoa. Kehitystyö uudistukseen liittyen jatkuu ja uskon, että saavutamme tavoitellut hyödyt ja jopa enemmän. Energiankulutuksemme laskee noin 15 prosenttia tuotettua paperitonnia kohden, mikä johtaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti. Uudistuksen myötä saavutetun tuotantokapasiteetin nousun ja paremman paperilaadun lisäksi myös työturvallisuutemme paranee, kommentoi Mäntän tehtaanjohtaja Kari Karttunen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme ylpeitä mahdollisuudesta jatkaa yhteistyötämme Metsä Tissuen kanssa tässä tärkeässä
Mäntän tehtaan PK10-uudistusprojektissa. Tämä on kolmas Metsä Tissuen ja Valmetin yhteinen Advantage ViscoNip -uudelleenrakennusprojekti, ja yhteistyömme on sujunut hyvin kaikissa projekteissa. Valmetin ViscoNip -teknologialla on paljon etuja liittyen tuotelaadun parantamiseen, energiankulutuksen vähentämiseen ja tuotekapasiteetin nostamiseen. Se sopii myös erittäin hyvin uudelleenrakennuksiin, sanoo Björn Magnus, Sales Director Rebuild & Single sales, Valmet.

Metsä Tissue, Mäntän tehdas

Metsä Tissuen strategiana on palvella asiakkaita lähellä markkinoita kestävästi tuotetuilla hygieniatuotteilla ja -ratkaisuilla. Pääraaka-aineena pehmopaperituotteissa hyödynnetään uusiutuvaa pohjoista puuta, ensikuitua, joka on puhdasta, laadukasta ja antaa pehmopaperille hyvät vahvuus- ja pehmeysominaisuudet.

Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistetaan Serla-, Lambi- ja Katrin-pehmopaperituotteita ja asiakkaiden omia tuotemerkkejä sekä SAGA voi- ja leivinpaperituotteita. Tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa.

Metsä Tissue, Mäntän tehdas