Tapahtumat

Huoltovarmuuden turvaavat uuden teknologian koneet ja innovaatiot esillä MaatalousKonemessuilla

Maatalouskonemessut
MaatalousKonemessut järjestettiin edellisen kerran 2018.

MaatalousKonemessut on Suomen suurin maa- ja metsätalousalan sisätapahtuma, joka esittelee innovaatiot ja uuden teknologian koneet kaikissa kokoluokissa. Uudet teknologiat lisäävät tuottavuutta, laatua ja tehokkuutta maa- ja metsätalouteen. Uutta konekantaa tarvitaan erityisesti juuri nyt, kun huoltovarmuuden turvaaminen on entistäkin tärkeämpää. MaatalousKonemessut järjestetään tällä viikolla torstaista lauantaihin 13. – 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessut järjestetään nyt toista kertaa. Messuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljakauppa, ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut.MaatalousKonemessut täyttää kaikki Helsingin Messukeskuksen alakerran hallit ja käytössä on myös ulkoalue. Tapahtuma on entistä suurempi ja mukana on ennätysmäiset yli 400 näytteilleasettajaa.

MaatalousKonemessuilla esitellään ennätysmäärä uutuuksia. Mukana ovat kaikki alan merkittävät toimijat ja tapahtuman kumppaneina AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tänä vuonna tapahtuma on lisähallien myötä pystynyt laajentumaan entisestään karja- ja metsätalouteen. Maa- ja metsätalouden ammattilaisten lisäksi messuilla on tarjontaa myös metsänomistajille. Vuonna 2018 messuilla vieraili lähes 17 000 tyytyväistä kävijää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- MaatalousKonemessut tarjoaa elinkeinoelämälle tapahtuman, jossa alan yritykset pääsevät esittelemään uutuuksiaan alan ammattilaisille. Messukävijät pääsevät kehittämään toimintaansa, päivittämään tietojaan ja tapaamaan kollegoja. Kannattava maa- ja metsätalous vaatii merkittäviä investointeja tuottavuuden ja laadun kehittämiseen. Messuilla on esillä yli 90% alalle tarjolla olevista ratkaisuista. Automaatio ja autonomiset laitteet ovat jo tarjolla tuottajille ja moniin niistä pääsee tutustumaan messuilla täydessä toiminnassa, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen Helsingin Messukeskuksesta.

- Päivittäin on myös tietoiskuja älykkäästä maataloudesta. SmartFarming-ohjelman aiheena on torstaina älykkäät navetat, perjantaina energia ja sen säästö, ja lauantaina peltopuolen asiat.

Datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä, energia ja kotieläintuotanto

Tarjolla on paljon maa- ja metsätalousalan ammattilaisten tietoja päivittävää ohjelmaa. Tänä vuonna keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, CAP 27, SmartFarming, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen. Messuilla jaetaan torstaina 13.10. klo 10 Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron Agri-INNO-palkinto ja perjantaina 14.10. klo 12.30 perinteiseen tapaan Vuoden maajussi -palkinto.

Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Mukana ovat AgriHubi, Bisnes+ Oy, Biocode Oy, BSAG, Demeca Oy, Faba, Luke, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät, Mela, Mtech Digital Solutions Oy, OP ryhmä, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto ry, Sikayrittäjät ry, Valio Oyj ja Vihreä Kasvu -työryhmä.

Humalatarha, karuselliviljely, kierrätyslannoitteet ja kuminatuotteet

Messut avaa 13.10. klo 10 ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Avajaisissa jaetaan Agri-INNO-palkinto ja ennen avajaisia klo 9.15 pitchataan voitosta. Finaalissa on neljä yritystä; humalatarha Arctic Hopyard, karuselliviljelyn Hortimill, kierrätyslannoitteita tuotteistanut Nanopar ja kuminatuotteisiin keskittynyt Nordic Caraway.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Innovaatiotorilla uudenlaisia avauksia

Innovaatiotorilla on mukana 16 eri toimijaa. Torstaina 13.10. kuullaan Maaseutuverkoston mahdollistamista Hackathon-innovaatiokilpailuista ravinteiden kierrätyksen ja sivuvirtojen käytön edistämiseen sekä teknologian ja luonnon yhteensovittamisesta maatilalla. Perjantaina 14.10. käydään keskustelu Tulevaisuuden energiaratkaisuista ja niiden yleistymisestä maaseudulla sekä kuullaan ajankohtaiskatsaus Missä mennään hiilen mittauksessa? Lauantaina 15.10. pohdiskellaan biologista typensidontaa sekä kuullaan Tuottajalle kiitos -stipendiaattien haastatteluja. Innovaatiotorin järjestää maaseutuverkoston Vihreä kasvu -teemaryhmä.

Innovaatiotorilta lähtee myös Uusien teknologioiden ja digimaatalouden kävelykierros torstaina ja perjantaina klo 13.30 alkaen. Kierroksella tutustutaan ennalta sovittujen viiden yrityksen innovaatioihin ja uutuustuotteisiin. Kierroksella käydään tutustumassa Tekoälyä viljasadon ennustamiseen – Yield Systems (3b41), Älypuintiin – Claas Cemos (1a2), Dataan ja telematiikkaan - My New Holland™ web-portaali (6f50), Älykylvöön – Multiva e-sarja (6e90) ja Viljan on-line laboratorioon – GrainSense Flow (6d48)

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. MaatalousKonemessut 2022 järjestetään 13. – 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna to-pe 13. - 14.10. klo 9-17 ja la 15.10. klo 9-16.