Metsäkoneurakointi

Keski-Suomen Metsäkymppi: Koneyrittäjyys vaatii harkintaa ja seurantaa

Keski-Suomen Metsäkymppi yhtiötä pyrittävän Jarno Strandmanin yrittäjäura on monivaiheinen. Miehen ensimmäinen oma yritys oli vuonna 2001 perustettu kuljetusliike. Vuonna 2008 Strandman meni osakkaaksi Pekka Tolosen ja Hannu Sunin perustamaan yhtiöön. Erinäisten yrityskauppojen ja järjestelyitten jälkeen K-S Metsäkympin omistus keskittyi pari vuotta sitten kokonaan Strandmanille.

Ponsse Ergo, Keski-Suomen Metsäkymppi
Metsäkympin koneet ajavat lähes poikkeuksetta kahdessa vuorossa.

Kiinnostus kuorma-autoihin on säilynyt yritystoiminnan muuttumisesta huolimatta, sillä Strandman harjoittaa metsäkoneurakoinnin ohessa kuorma-autokauppaa. Keski-Euroopasta etsitään etupäässä viisiakselisia vähän ajettuja autoja pääasiallisesti ritiläautoiksi. Toki muunlaisiakin kuormureita on tuotu ja tuodaan kysynnän mukaan edelleen. Muun muassa Pihtiputaan Ajokoneen kanssa yritys on tehnyt melkoisesti yhteistyötä. Toki muutamia puutavara-autojakin on maahan tuotu. Kuorma-autokauppa on myös oivallinen tapa tasata oman korjaamon toimintaa. Voimakkasti vaihtelevia metsäkoneiden huoltosesonkeja pystyy tasoittamaan kuorma-autojen huolloilla ja varusteluilla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.