Kuljetus

Lapin Kumi uusiin tiloihin Kemissä

Suomen suurin yksityinen rengasliike, Lapin Kumi Oy, on tehnyt jälleen merkittävän investoinnin. Yritys on rakentanut Kemin Karjalahteen massiiviset yli 3000 neliön upouudet tilat. Investoinnin myötä yritys on palkannut Kemiin lisää henkilökuntaa.

Uudet tilat käsittävät erilliset korjaamo- ja asennustilat henkilöautoille ja raskaalle kalustolle. Asennustilojen väliin jää suuri ja valoisa myymälätila jossa asiakkaiden on mukava odotella töitten valmistumista. Isoista ikkunoista asiakas voi halutessaan seurata oman auton töiden edistymistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Keskeinen sijainti tärkeä

Lapin Kumin uudet tilat sijaitsevat aivan moottoritien vieressä ja Karjalahden ramppi on suoraan ikkunan edessä.

- Toimintamme on viime vuosina kasvanut merkittävästi Kemi-Keminmaa alueelle ja vanhat tilat olivat auttamatta jääneet pieniksi. Uudet toimitilamme ovat aivan huippupaikalla. Emme olisi ryhtyneet koko investointi hankkeeseen, jos olisimme epäilleet, etteikö paikka ole oikea.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kaikille kauppaliikkeille keskeinen sijainti on tärkeä. Erityisen tärkeää se on silloin kun asiakaskunnan kalustona ovat isot raskaan kaluston yhdistelmät. Istutimme tilat tontille siten, että asiakkaamme pystyvät ajamaan halliin sisälle ja ulos ilman peruuttamista, sanoo Lapin Kumi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruokanen

Hurja investointitahti

Lapin Kumi Oy on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi yksityiseksi rengasliikkeeksi. Edellä ovat vain Nokian Renkaiden omistama Vianor ja Michelinin omistama Suomen Euromaster Oy.  Lapin Kumi Oy :n vuonna 2012 alkanut investointitahti on ollut hengästyttävä. Kun yhtiö aiemmin toimi vain Lapissa, sillä on nyt toimipisteet myös Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Kemin uudet tilat mukaan lukien yhtiön on investoinut hurjat 12 miljoonaa euroa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Investointi tahtimme on ollut nopea mutta olemme pystyneet generoimaan sen liikevaihdon kasvuun. Kun 2010 liikevaihtomme oli 10,3 miljoonaa niin 2017 vaihtomme oli 28,8 miljoonaa. Lisäksi olemme koko ajan pystyneet tekemään vankkaa positiivista tulosta.

- Sukumme motto on ”rakkaudesta renkaisiin ”. Olemme onnistuneet siirtämän osan tästä tunteesta myös meidän työntekijöillemme. Se on omalta osaltaan mahdollistanut kasvun, Ruokanen toteaa.

Meri-Lapissa teollisuus pyörii vauhdilla

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Toimitusjohtaja Ville Ruokasen mukaan moni on ihmetellyt, onko mitään järkeä investoida Kemin kokoiselle paikkakunnalle 3,5 miljoonaa euroa. Ruokasella on kuitenkin tarkkaan punnittu vastaus valmiina.

-Meri-Lappi on Lapin teollisuuden sydän. Täällä syntyy 8-10 % koko Suomen viennistä. Se on hurja luku. Tavalliselle autoilijalle Meri-Lapin vireä teollisuus näkyy lähes jatkuvana rekkajonona Nelostiellä Oulu – Tornio välillä, selvittää Ruokanen.

Toimituskyky ratkaisee

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suuren osan Kemin uusien tilojen neliöistä vie massiivinen raskaiden renkaiden varasto. Hyllyt ovat täynnä kaiken kokoisia raskaan kaluston renkaita. Suoraan hyllystä löytyvät työkoneiden renkaat samoin kuin kaikenkokoiset traktorin renkaat.

-Meidät tunnetaan siitä, että renkaat löytyvät heti hyllystä. Se tyyli pätee jatkossakin. Toimituskykyämme täydentää upouusi Bandag-pinnoittamo Rovaniemellä, joka mahdollistaa Suomen nopeimmat toimitukset asiakkaiden rengasrunkoihin. Koska olemme yksityinen rengasliike, emme ole sidottu mihinkään määrättyyn rengasmerkkiin vaan pystymme tarjoamaan tapauskohtaisesti kullekin asiakkaalle parhaan mahdollisimman vaihtoehdon, sanoo Ruokanen.

Jo kolmas sukupolvi ” puikoissa ”

[caption id="attachment_2745" align="alignright" width="225"] Toimitusjohtaja Ville Ruokanen[/caption]

 

Lapin Kumi Oy on Rovaniemellä 1947 perustettu sukuyhtiö. Yhtiön tahtipuikkoa heiluttaa tällä hetkellä Ville Ruokanen, joka edustaa jo kolmatta sukupolvea yhtiön johdossa.

-Sukumme ”kohtalona” ovat olleet renkaat. Isoisäni Veikko Keskiruokanen perusti yhtiön heti sotien jälkeen ja olen ylpeä siitä, että olen saanut jatkaa maineikkaan yhtiön johdossa. Pitkät perinteet ja sen mukanaan tuoma ammattitaito yhdistyneenä nykyaikaisiin toimintatapoihin on se mikä kantaa meitä jatkossakin, kertoo Ville Ruokanen.