Puutavara-autoilu

Puutavara-autonkuljettaja Maiju Sutinen: En stressaa joutavista

”Tämä on olevinaan niin miehinen ammatti, mutta Maiju Sutinen on 155 sentin korkeusrajoittuneisuudestaan huolimatta pitkän linjan pöllikuski, joka käytännössä pyörittää Arokiven pöllinkuskauspuolta. Huvittavan näköinen ilmestys, kun kopista ei ratin takaa näy kuin hiustupsu, kuulokkeet ja isot aurinkolasit, mutta siitä huolimatta rautaistakin kovempi ammattilainen” Näin kirjoitti eräs lukijamme, kun pyysimme ilmiantamaan jutun arvoisia kuljettajia. Vinkki oli niin mainio, että päätös lähteä Varkauteen kirjaamaan Sutisen uratarina syntyi nopeasti.

Maiju Sutinen
Nykyään naisia on kuljetusalalla yhä enemmän, mutta Sutisen aloittaessa vuosituhannen vaihteessa tilanne oli vielä toinen. – Jokaisessa työpaikassani ollen ollut ensimmäinen naiskuski, Sutinen toteaa ja kertoo muistavansa, miten naista ison auton ratissa keräännyttiin tuijottamaan. Nyt tilanne on normalisoitunut. – Ja hyvä niin, sillä ei tämä ole työtä kummempaa, Sutinen kuittaa.

Maiju Sutisen tie puutavara-auton rattiin ei ollut suoraviivainen tai mikään lapsuuden haave, mutta enää hän ei voisi mitään muuta kuvitella kuljetusalalla tekevänsäkään.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.