Ajankohtaista

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen: Maailma pelastetaan viljelemällä ja varjelemalla, ei istumalla ja huutamalla

Maaseutu ja sen elinkeinot tarjoavat vastauksen hätään, jota maailman epävakaudessa nyt kaikkialla koetaan, totesi MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen, avatessaan valtuuskunnan syyskokouksen keskiviikkona Espoon Hanasaaressa. - Maailmaa ei tulla pelastamaan kadulla istumalla ja huutamalla, vaan viljelemällä ja varjelemalla, ruokaa, puuta ja uusiutuvaa energiaa tuottamalla, Viljanen sanoi. Tässä työssä Viljasen mukaan MTK:lla on ollut, on ja tulee olemaan keskeinen rooli. Valtuuskunnan kokous on kaksipäiväinen. Torstaina valtuuskunta äänestää järjestön puheenjohtajistosta.

Eerikki Viljanen

Maaseutu ja sen elinkeinot ovat ratkaisu Venäjän hyökkäyssodan aloittamaan ruoka- ja energiakriisiin, samoin huoleen ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuudesta, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen sanoo.

- Tähän hetkeen sovitettuna tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että maailmaa ei tulla pelastamaan kadulla istumalla, vaan maata viljelemällä ja metsiä hoitamalla, Viljanen totesi järjestön valtuuskunnan avauspuheessaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Viljanen korosti puheessaan järjestönsä työn merkitystä paitsi maaseudulle ja sen elinkeinoille, myös koko Suomen hyvinvoinnille.

- Jos MTK:ta ei olisi, suomalaisen maaseudun tilanne olisi huomattavasti huonompi – ja jos MTK:ta ei olisi, maaseudun mahdollisuuksien hyödyntämättä jättämisen takia Suomemme ei olisi tämä maailman onnellisimpien ihmisten Suomi joka se nyt on, Viljanen totesi.

Eerikki Viljanen

MTK:n valtuuskunta aloitti keskiviikkona kaksipäiväisen syyskokouksensa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa. Kokous muun muassa hyväksyy kesän liittokokouksen käsittelemän liittokokousasiakirjan sekä järjestön ensi vuoden toimintasuunnitelman. Torstaina valtuuskunta äänestää MTK:n puheenjohtajistosta.