Kuljetus

Volkswagen Suomen eniten rekisteröity täyssähköautomerkki

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

Volkswagenin ID.-malliperheen suosio jatkuu Suomessa. Tammi-marraskuussa 2022 Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin yhteensä 1 661 kappaletta, joka vastaa 13,1 % markkinaosuutta. Malliston suosituin täyssähköautomalli on edelleen Volkswagen ID.4.

- Volkswagenin ID.-täyssähköautomallisto on saanut Suomessa hurjan hienon vastaanoton. Esimerkiksi tänä vuonna pelkästään Volkswagen ID.4 ja ID. 5 -malleja on rekisteröity yli 1 200 kappaletta. Täyssähköauto on tälläkin hetkellä käyttökustannuksiltaan edullisin vaihtoehto ja olemme saaneet myös toimitustilannetta parannettua osaan malliversioista. Meillä on esimerkiksi ID.5-mallia saatavilla heti joulukuun toimituksiin ja ID.3 -malleihin yksityisleasingin tarjouskampanja kevään 2023 toimituksiin. Volkswagen ID. Buzz on myös saapunut Suomeen ja autoja on nähtävillä ja koeajettavissa Volkswagen-jälleenmyyjillä ympäri Suomen, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava johtaja Tommi Iiskonmäki.

Volkswagen on edelleen Suomen eniten rekisteröity täyssähköautomerkki. Mallikohtaisesti tarkasteltuna suosituin on Volkswagen ID.4. (782 kpl) ja toiseksi suosituin sen coupé-sisarus ID.5 (451 kpl) – yhteensä näiden kahden mallin rekisteröinnit vastaavat 9,7 % osuutta Suomessa rekisteröidyistä täyssähköautoista. Volkswagenin muita täyssähköautoja on rekisteröity tähän mennessä seuraavasti: ID.3 301 kpl, e-up! 89 kpl ja loppuvuodesta myyntiin tullut ID. Buzz 38 kpl.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Marraskuussa uusia Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin yhteensä 228 kappaletta markkinaosuuden ollessa 14,4%. Rekisteröinnit jakautuvat eri mallien kesken seuraavasti: ID.4 93 kpl, ID.5 76 kpl, ID.3 34 kpl, e-up! 17 kpl ja ID. Buzz 8 kpl.

Volkswagenin ID.-mallit ylittivät 500 000 toimitetun auton rajapyykin

Volkswagen jatkaa oikealla tiellä malliston sähköistymisen suhteen. Jo vuotta aikaisemmin kuin alun perin oli suunniteltu Volkswagen saavutti uuden rajapyykin matkatessaan kohti päästötöntä tulevaisuutta: ensimmäiset ID.3-mallit luovutettiin asiakkaille lokakuussa 2020 ja siitä lähtien ID.-malliperheen autoja on luovutettu asiakkaille jo yli 500 000 kappaletta – huolimatta markkinoita sinnikkäästi koettelevasta pitkittyneestä komponenttipulasta.

- Fokuksemme on muuttumaton – haluamme tehdä Volkswagenista halutuimman ekologisen brändin. Tilauskantamme on pysynyt korkealla ja teemme kaikkemme, että saamme toimitettua lähes 135 000 ID.-malliperheen autoa asiakkaillemme. Markkinoita koettelee kuitenkin edelleen sinnikäs komponenttipula, jonka vuoksi joudumme jatkuvasti sopeuttamaan tuotantoamme, sanoo Volkswagen-henkilöautojen myynnistä, markkinoinnista ja jälkimarkkinoinnista vastaava johtaja Imelda Labbé.

Euroopassa Volkswagen valmistaa pelkästään täyssähköautoja vuodesta 2033 eteenpäin. Vuoteen 2030 mennessä täyssähköautojen myyntiosuuden arvioidaan olevan Euroopassa jopa 70 %. Volkswagen lanseeraa kymmenen uutta täyssähköautomallia vuoteen 2026 mennessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Volkswagenilla on tuolloin autoteollisuuden laajin täyssähköautomallisto: pienimmästä täyssähköautosta, hintaluokassa noin 25 000 euroa, aina lippulaivamalliin Auro B:hen – valikoimassamme on täyssähköautomalli joka segmenttiin, jatkaa Labbé.