Metsäteollisuus

Lapset saavat pääministerin emännöimästä itsenäisyyspäivän juhlasta kotiin viemisiksi männynsiemeniä

Jokainen suuri puu on joskus ollut pieni siemen, lukee kirjekuoressa, jonka kymmenvuotiaat juhlijat saavat tänään mukaansa Säätytalolla vietettävästä Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlasta.

siemenet ja kirjekuori

Pääministeri Sanna Marinin emännöimän juhlan teemana on tänä vuonna Tulevaisuuden tekijät. Kutsun juhliin sai kaksi kymmenvuotiasta lasta Suomen jokaisesta kunnasta, ja juhliin on saapumassa yli 550 vierasta.

Suomen Metsäyhdistys sai tänä vuonna kunnian olla mukana jakamassa lapsille kotiin viemisiä. Jokainen saa mukaansa kirjekuoren, jossa on männynsiemeniä. Siemenet on lahjoittanut Siemen Forelia ja mukana lahjassa ovat myös Suomen Metsäsäätiö ja Metsien Suomi -hanke.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Näin lapset pääsevät itse seuraamaan, kuinka meille suomalaisille tärkeiden metsien kasvu alkaa pienistä siemenistä, sanoo Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu.

Joensuu toivoo, että lahja herättää kysymyksiä ja uteliaisuutta siitä, missä kaikessa metsät ovat meillä Suomessa mukana.

- Kirjekuoren mukana kotiin lähtee viemisiksi tärkeitä asioita, kuten metsien rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, meidän kaikkien hyvinvoinnissa ja myös huoltovarmuudessa” Joensuu sanoo.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa on vietetty ensimmäisen kerran osana Suomi 100 -juhlavuotta 2017. Koronatauon jälkeen se järjestetään nyt neljännen kerran.

Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Valtioneuvoston kanslia, lapsiasiavaltuutetun toimisto sekä Kansallinen lapsistrategia.