Metsäteollisuus

Stora Enso investoi erikoissellulaatuihin

Stora Enso vahvistaa asemaansa erikoissellulaaduissa investoimalla 38 miljoonaa euroa valkaisemattoman sellun (UKP) tuotantoon Enocellin tehtaalla Suomessa ja 42 miljoonaa euroa revinnäissellun tuotannon optimointiin Skutsärin tehtaalla Ruotsissa. Investoinnit vastaavat kasvavaan valkaisemattomien hygieniatuotteiden ja pakkausmateriaalien kysyntään.

Stora Enso, Uimaharju
Uimaharjun tehdas

Stora Enso kasvattaa valkaisemattoman sellun osuutta tuotevalikoimassaan ja kehittää strategiansa mukaisesti erikoistuneempia sellulaatuja Pohjoismaissa, sekä optimoi samalla osuuttaan valkaistussa paperisellussa. Pitkän aikavälin trendit viittaavat siihen, että asiakkaat ja kuluttajat suosivat vähemmän valkaistuja tai kokonaan valkaisemattomia ​​uusiutuvia pakkaustuotteita. Investoinnin jälkeen Enocellin tehdas voi joustavasti tuottaa sekä valkaisematonta että valkaistua pitkäkuitusellua (NBSK). Valkaisukemikaalien käytön vähenemisen ansiosta valkaisemattoman sellutonnin tuotannosta syntyvä hiilijalanjälki tulee olemaan yli 20 % pienempi kuin Enocellin tehtaalla valmistetun valkaistun sellutonnin. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Investointi revinnäissellun tuotannon tehostamiseen Skutskärin tehtaalla vahvistaa Stora Enson asemaa Euroopan johtavana revinnäissellun tuottajana. Investoinnin ansiosta yhtiö pystyy tuottamaan asiakkaille erilaisia rullakokoja, parantamaan työturvallisuutta ja kasvattamaan revinnäissellun tuotantoa Skutskärissä. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Optimoimalla selluvalikoimaamme edistämme erikoissellutarjontaamme ja parannamme suorituskykyämme tuotannossa sekä kestävässä kehityksessä. Investointien ansiosta voimme myös vastata valkaisemattoman ja vähemmän valkaistun sellun nopeasti kasvavaan kysyntään pakkaus- ja hygieniatarvikkeille, sanoo Stora Enson Biomaterials-divisioonan johtaja Johanna Hagelberg.

Molemmat investoinnit sisältyvät konsernin investointiohjeistukseen.

Stora Enson Enocellin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 630 000 tonnia havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 280 henkilöä. Skutskärin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 545 000 tonnia revinnäis-, havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 420 henkilöä.

Stora Enso, Skutskärin tehdas
Skutskärin tehdas