Kuljetus

Uusi Volkswagen Amarok nyt myynnissä

Volkswagen Hyötyautot esitteli täysin uuden sukupolven Volkswagen Amarokista kesällä 2022. Uusi Amarok on suunniteltu ja kehitetty Saksassa ja Australiassa ja se tullaan valmistamaan Etelä-Afrikassa, Silvertonissa. Nyt uuden Amarokin myynti alkaa Suomessa. Autoja on tilattu Suomeen ensierä ja ne ovat kaikki valmiiksi varusteltuja.

Volkswagen Amarok

Suomessa Volkswagen Amarokin valmiiksi varusteltuja malleja on saatavilla kolme: Life sekä huippuversiot PanAmericana ja Aventura. Life-varustelutaso on saatavilla joko 2- tai 5-paikkaisena ja PanAmericana ja Aventura ovat toistaiseksi aina 5-paikkaisia. Myynnin alkaessa Suomessa saatavilla on kaksi dieselmoottoria joko neli- tai kuusisylinterisenä ja joko 2,0 (151 kW / 205 hv / 500 Nm) tai 3,0 -litraisena (177 kW / 240 hv / 600 Nm) versiona. Vaihteistona toimii kymmenvaihteinen automaattivaihteisto ja vetotapana on aina jatkuva neliveto. Polttoainetankin tilavuus on 80 litraa ja AdBlue-säiliön puolestaan 19,3 litraa.

Volkswagen Amarokin kattavaan vakiovarusteluun kuuluvat mm. 8” digitaalinen mittaristo, 10,1” kosketusnäyttö, induktiivinen matkapuhelimen lataus, led-ajovalot, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, nopeudenrajoitin ja adaptiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, peruutuskamera ja pysäköintitutkat edessä ja takana, sähkökäyttöinen kuljettajan istuin (10-suuntaan säätyvä), polttoainekäyttöinen seisontalämmitys ja PTC-lämmitin sekä vetokoukku.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Aventura-varustelutasossa on lisäksi (tai korvaa Life-varustelutason) mm. automaattinen 2-alueilmastointi ”Climatronic”, Area View -ympäristönvalvonta, 12” digitaalinen mittaristo, 12” infotainment-järjestelmä navigoinnilla, IQ.Light-led-matriisiajovalot, led-takavalot, dynaaminen ajovalojen säätö Dynamic Light Assist, nahkaverhoiltu lämmitettävä ohjauspyörä. PanAmerica-varustelutaso tuo puolestaan mukanaan esimerkiksi helmojen astinlaudat, mustan lavakaaren, takatasauspyörästön kytkettävän mekaanisen lukon ja pysäköintiavustin Park Assist Plussan.

Volkswagen Amarokissa on värivaihtoehtoina yksi perusväri (valkoinen) ja seitsemän metallihohtoväriä. Sisustan sävy on aina tumma.

Uuden sukupolven pick-upin karismaattinen ja voimakas muotoilu yhdistyy korkealaatuiseen sisustaan. Uusi Volkswagen Amarok on 5,350 mm pitkä, mikä on yli 100 mm enemmän kuin edeltäjämallissa. Sen akseliväli on 3,270 mm (+175 mm) – tuloksena enemmän tilaa sisällä. Amarokin kantavuus on nyt maksimissaan 1,2 tonnia ja perävaunumassa on maksimissaan vakuuttavat 3,5 tonnia. Kasvanut akseliväli vaikuttaa positiivisesti myös maasto-ominaisuuksiin, esimerkiksi kahluusyvyys on nyt 800 mm.

Auton uusi X-periaatteen määrittelemä muotoilu erottaa Amarokin selvästi muista kilpailijoistaan ja on erityisen huomiota herättävä auton etuosassa: horisontaalinen, ilmanottoaukkojen ylempi osa on integroitu vakiovarusteena olevien led-ajovalojen kanssa. Sen lisäksi pyöräkotelot korostavat auton voimakasta ilmettä, ja lavalle mahtuu hyvin yksi eurolava sivusuunnassa. Sisäpuolella ohjaamo on uusittu – uudet hallintalaitteet, digitaalinen ohjaamo ja tablettimainen infotainment-järjestelmä.

Ensimmäiset Volkswagen Amarokit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä 2023.

Volkswagen Amarok