Metsäkoneurakointi

500. Sampo-Rosenlew harvesteri meni Puolaan

Sampo-Rosenlew on valmistanut jo 500 harvesteria. Merkkipaalu ylittyi elokuussa 2013, kun “juhlakalu” Sampo Rosenlew 1066 –harvesteri luovutettiin asiakkaalle – metsäurakoitsija Wieslaw Radomskille Puolassa.

Wroclawin lähistöllä Puolassa toimiva Radomski aloitti yrittäjäuransa 17 vuotta sitten eli samoihin aikoihin, kun Porissa päätettiin aloittaa harvestereiden sarjatuotanto.

Paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana. Puolalaisyritys on kasvanut yhden metsurin firmasta nykyisin kymmeniä ammattilaisia työllistäväksi metsäalan toimijaksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Radomski hoitaa puolalaiseen tapaan alueellaan kaikki työt metsän uudistamisesta aina päätehakkuuseen saakka. Kolmen harvesterin lisäksi töitä tehdään kymmenellä metsätöihin varustellulla maataloustraktorilla.

Myös Sampo-Rosenlewilla on menty vauhdilla eteenpäin. Harvestereita on nyt kahta mallia, ja myös kuormatraktori on jo esitelty. Yhtiön metsäkoneita on käytössä noin 20 maassa.

Puola on viime vuosina noussut tärkeimpien markkina-alueiden joukkoon ja siellä on käytössä porilaisvalmisteisia metsäkoneita jo lähes 50 kappaletta.