Ajankohtaista

Kesla sai Ilomantsin toimipistettä koskevat muutosneuvottelut päätökseen

Kesla aloitti 31.1.2023 Ilomantsin toimipistettä koskevat muutosneuvottelut koko Ilomantsin toimipisteen henkilöstöä (41 henkilöä) koskevista, korkeintaan 90 päivää kestävistä lomautuksista. Muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Työvoiman käytön tarpeen vähennys toteutetaan muutosilmoituksen mukaisin lomautuksin, jotka toteutetaan työpisteiden kuormitustilanne huomioiden.

- Neuvottelut ovat edenneet hyvässä hengessä, ja olemme saaneet Ilomantsin tehtaalle hiukan lisää työkuormaa siirtämällä sinne sopivia töitä yhtiön muista toimipisteistä. Arvioimme lomautusten tarpeen päättyvän toukokuun aikana ja olemme varmistaneet henkilöstön kanssa, että tuotanto saadaan tarvittaessa täyteen vauhtiin varsin nopeasti, toteaa toimitusjohtaja Marko Pekkola.

Marko Pekkola

Ilomantsin tehdas valmistaa komponentteja Keslan omille tehtaille. Muutosneuvottelujen taustalla ovat alihankkijoiden toimitusvaikeudet, minkä vuoksi tuotantoon on syntynyt pullonkauloja ja uusien komponenttien tarve on näin tilapäisesti vähentynyt.