Metsäteollisuus

Lappeenrannan saha on Metsä Groupin vuoden 2022 turvallisin tehdas

Metsä Fibren Lappeenrannan saha on valittu Metsä Groupin vuoden 2022 turvallisimmaksi tehtaaksi. Arvioitavana oli 34 Metsän tuotantolaitosta 7 maassa. Turvallisimman tehtaan valintakriteerinä olivat oman henkilöstön tapaturmataajuus (TRIF), ulkopuolisten kumppaneiden tapaturmamäärät (TRI) sekä aktiivisuus ennakoivassa turvallisuustyössä.

Lappeenrannan saha, Metsä Group
Kuva: Kimmo Syväri / Koski Syväri

- Metsä Groupissa on viime vuosina tehty runsaasti yhteisiä toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi, ja ne alkavat nyt näkyä meidän ja kumppaneidemme arjessa. Tänä vuonna parhaiten suoriutui Lappeenrannan saha, jossa epäkohtiin puututaan jämäkästi ja ennakoivaa turvallisuustyötä johdetaan hyvin, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Ilkka Hämälä
Kuva: Marica Rosengård

Lappeenrannassa turvallisuudesta puhutaan joka päivä. - Toimintaperiaatteenamme on se, että jos työtä ei pystytä tekemään turvallisesti, se keskeytetään ja suunnitellaan turvallinen tapa toteuttaa työ. Tämän periaatteen ovat ottaneet käyttöön sekä oma että ulkopuolisten kumppaneiden henkilökunta, sahajohtaja Anssi Meuronen kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lappeenrannan saha on toiminut ilman tapaturmia jo reilut kaksi vuotta eli yli 700 vuorokautta. Myös koko Metsä Groupin työturvallisuus kehittyi oikeaan suuntaan vuonna 2022, mikä näkyy turvallisuuden keskeisissä tunnusluvuissa: sekä poissaoloon johtaneita tapaturmia kuvaava LTA1 (5,2 vuonna 2022) että kaikkien tapaturmien määrää tehtyjä työtunteja kohden mittaava TRIF, total recordable injury frequency (6,7) laskivat edellisvuoteen verrattuna.

- Metsä Fibrellä turvallinen työpaikka on jokaisen oikeus. Tavoitteemme on varmistaa, että jokainen metsäfibreläinen ja myös palvelutoimittajien henkilöstö lähtevät joka päivä työstä terveenä kotiin. Teemme tinkimättömästi työtä turvallisuuden jatkuvan parantamisen hyväksi, ja tämän vuoksi vaadimme vahvaa työturvallisuusosaamista myös toimittajiltamme ja kumppaneiltamme, toteaa Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

Lappeenrannan saha on Metsä Groupin vuoden 2022 turvallisin tehdas
Lappeenrannan saha on Metsä Groupin vuoden 2022 turvallisin tehdas.