Puutavara-autoilu

Iisalmelaiselle toimitusjohtaja Jari Kaarakaiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Salmi Forest Oy:n iisalmelaiselle toimitusjohtaja Jari Kaarakaiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jari Kaarakainen

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä hankintapäällikkö Tuomas Ala-Varvi ja operaatioasiantuntijat Miikka Hourula, Mikko Ikäheimo ja Sauli Kortetjärvi, Martti Kaarakainen Oy:n puutavara-autonkuljettaja Aku Olander, Pesonen Forest Ky:n toimitusjohtaja Ismo Pesonen, Autoilija Raimo Pesonen toimitusjohtaja Raimo Pesonen sekä Puutavarakuljetus Tuovinen Oy:n toimitusjohtaja Timo Tuovinen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jari on aina hyväntuulinen, hän innostaa ja edistää työyhteisön myönteistä ilmapiiriä ja saa positiivisuudellaan muille mahdottomat asiat toteutumaan ilman ongelmia. Jarin luonteenpiirteisiin kuuluu aito optimistinen asenne ja kyky auttaa toisia, työskentelivät he eri puolella metsäklusteria tai omassa yrityksessä. Avoin, rehellinen ja opettava asenne huokuu myös nuorempia työyhteisön jäseniä kohtaan, jollaista harva pääsee työyhteisössä kokemaan uran alkuvaiheessa. Jarille voi esittää huoletta kysymyksiä pelkäämättä huonoa vastaanottoa.

Jarin hyvä tyyppi -ominaisuuksiin kuuluu aktiivisuus ja oma-aloitteisuus, erityinen jatkuva kyky kehittää itseään ja halu oppia. Hänelle on luontaista pitää kiinni muuttuvasta työympäristöstä, jota hänen mottonsa ”meillä on nopea reagointi asioihin” kuvastaa. Työntekijät Jarin yrityksessä kokevat iästä tai kokemuksesta riippumatta tulevansa ”perheeseen”, jossa kaikki jäsenet ovat tasavertaisia. Jarin yksi ominaisuus onkin tasapuolisuus ja tasa-arvo, oli kyseessä eri yritykset tai henkilöt työyhteisössä. Jaria voi huoletta kutsua työyhteisön hyväksi tyypiksi!”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.