Metsäteollisuus

Valmet toimittaa pehmopaperilinjan Metsä Tissuen uuteen Future Mill -projektiin Mariestadiin Ruotsiin

DCT 200 TS
Valmetin uudessa pehmopaperikoneessa on uusinta teknologiaa energian- ja vedenkulutuksen sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Valmet toimittaa uusinta teknologiaa hyödyntävän pehmopaperilinjan Metsä Tissuen tehtaalle Mariestadiin Ruotsiin. Toimitus sisältää myös kattavan paketin massankäsittely-, automaatio- ja palveluratkaisuja. Tilaus on osa Metsä Tissuen Future Mill -nimistä pehmopaperituotannon kehitysohjelmaa, jolla pyritään maailmanluokan teknologiseen ja ympäristölliseen suorituskykyyn.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Valmetilla ja Metsä Tissuella on pitkä yhteistyöhistoria. Hiljattain uusittiin PK 10 -paperikone Mäntän tehtaalla. Viime vuosina Valmet on myös toimittanut joukon energiansäästö- ja tehokkuuspäivityksiä Metsä Tissuen muille tehtaille. Päivityksiin on kuulunut Advantage ReDry -energiansäästöratkaisuja, Advantage ViscoNip -puristimia, jauhimia ja automaation ohjaustoimintoja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Uusi paperikone lisää paikallisesti tuotetun, vastuullisen ensiökuituun perustuvan pehmopaperin tarjontaa Pohjoismaiden markkinoilla. Alueen asiakkaille voidaan luotettavasti toimittaa laadukasta pehmopaperia. Uudessa teknologiassa on huomattavia ympäristöhyötyjä. Energiansäästön lisäksi voimme vähentää prosessiveden käyttöä paperinvalmistusprosessissa 50 prosenttia”, sanoo Metsä Tissuen projektijohtaja Esa Paavolainen.

”On hienoa päästä osallistumaan täysin uuden pehmopaperitehtaan perustamiseen Ruotsiin. Meille on suuri kunnia toimittaa viimeisintä teknologiaa hyödyntävä pehmopaperilinja Metsä Tissuelle Mariestadiin. Pitkä yhteistyöhistoriamme on erinomainen lähtökohta onnistuneelle projektille”, sanoo Valmetin Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola.

Tekniset tiedot

Uuden pehmopaperikoneen suunnittelunopeus on 2 200 m/min, ja se on optimoitu energiankulutuksen vähentämiseen ja lopputuotteen laadun parantamiseen.

Valmetin toimitukseen sisältyy kokonainen pehmopaperin tuotantolinja, mukaan lukien massankäsittely ja paalien käsittely sekä Valmet Advantage DCT 200 TS -pehmopaperikone, jossa on uusinta teknologiaa tehokkuuden parantamiseen ja energian- ja vedenkulutuksen sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lisäksi toimitukseen kuuluu Valmetin laadunohjaus- ja valvontajärjestelmä, kattava suunnittelu, asennusvalvonta, koulutus, käyntiinajo ja käyttöönotto. Valmet toimittaa myös kudokset käyntiinajoon sekä kunnossapitotietopalvelut ja etätuen Valmetin suorituskykykeskuksesta.

Uusi linja lisää nykyiseen tuotantoon 70 000 tonnia ensiökuidusta valmistettua pehmopaperia, mikä kasvattaa tehtaan vuotuisen kokonaiskapasiteetin 145 000 tonniin.