Puutavara-autoilu

Stucchin ryhmäpikaliittimet ovat monen puuautoilijan luottoratkaisu

Green Cobra
Puukuljetus Vesala Oy:n näyttelymenestystäkin niittäneessä Green Cobrassakin on käytössä Stucchin ryhmäpikaliitin. Kuva: Tero Nurmi

Stucchi on yksi maailman arvostetuimmista hydrauliikkapikaliittimien valmistajista. Vuonna 1960 Italiassa perustetun yhtiön tuotteisiin luotetaan niin maataloudessa, lentoteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa kuin liikkuvan kalustonkin parissa. Yksi Stucchin mobilehydrauliikan merkittävimmistä sovelluksista ovat niin sanotut ryhmäpikaliittimet, liitinlevyt, joista on ammattilaisille ja teollisuudelle lukuisia eri hyötyjä.

Stucchi kuuluu hydrauliikan ryhmäpikaliittimien johtaviin valmistajiin, ja ryhmäpikaliittimiin pätevät samat laatustandardit kuin muihinkin Stucchin tuotteisiin. Liittimien korkeasta laadusta huolimatta Stucchi pyrkii pitämään tuotteidensa hinnan kohtuullisena.

Ryhmäpikaliittimet vastaavat mobilehydrauliikan kahteen tavalliseen ongelmaan: vaikeuteen yhdistää useita letkuja vaativia lisälaitteita sekä lämpötilavaihtelun aiheuttamaan vastapaineeseen lisälaitteissa. Liitinlevyjen avulla hydrauliikkaliittimet pystytään kytkemään myös vastapaineessa, kunhan työtoiminto ei ole päällä.

DP-liitinlevy
Kaksipaikkainen DP-liitinlevy on erityisen suosittu ratkaisu pankonsiirtojärjestelmiin.

Nopeutta ja helppoutta työhön

Ryhmäpikaliittimien avulla on mahdollista parantaa eri työvaiheiden tehokkuutta, helppoutta ja turvallisuutta sekä vähentää koneiden häiriöaikaa kaikissa työympäristöissä. Liitinlevyt nopeuttavat huomattavasti hydrauliikkaletkujen kytkemistä, kun laitteistossa on useampi letku.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kyseessä on modulaarinen ratkaisu, jonka avulla jopa kymmenen liitosta voidaan kytkeä samanaikaisesti yhdellä yksinkertaisella liikkeellä, vaikka letkuissa olisikin painetta. Ryhmäpikaliittimiä on saatavilla myös kompakteina malleina, jos työympäristössä on esimerkiksi tilaan liittyviä haasteita.

Tavallisimmat Stucchin ryhmäpikaliittimet on varustettu kahdella, neljällä tai kuudella liittimellä, ja paketti sisältää aina peruslevyn kahvalla, mobilelevyn sekä pölysuojan. Säilytysteline mobilelevylle on myös saatavilla lisävarusteena. Kaikki Stucchin liitinlevyt on varustettu pinnoitetuilla ja mutterivarmistetuilla liittimillä, jotka kestävät korroosiota erinomaisesti.

Sekä DP- että GR-sarjan ryhmäpikaliittimissä on vakiona flat face-liittimet, jotka mahdollistavat painetta vastaan kytkemisen. Flat face-liittimet myös pitävät työympäristön ja laitetta käyttävän henkilön puhtaina, sillä rakenteen ansiosta liitoksessa kulkevat nesteet eivät pääse roiskumaan ulos eikä ilmaa pääse liitokseen vastaavasti sisään. Stucchin flat face -liittimien laadusta kertoo, että koko liitintyypin ISO 16028-standardi on luotu Stucchin liittimien mukaan.

GRU6
GRU6-liitinlevypaketti soveltuu hyvin puutavara-autoihin. Siinä on hydrauliikan työlinja ja paluulinja, LS-linja sekä kaksi glykolilinjaa.

Luotettavuus, kestävyys ja käyttömukavuus

Stucchin ryhmäpikaliittimien yksi merkittävä asiakaskunta ovat puutavara-autoilijat, joille mahdollisuus useiden letkujen nopeaan liittämiseen, myös letkujen ollessa paineistettuja, on ratkaisevan tärkeää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Flat face -pikaliittimet on helppo pitää puhtaana myös metsäajossa, ja kun liittimet suojataan silloin kun ne eivät ole kytkettyinä, liitännät pysyvät kestävinä ja hydrauliikkajärjestelmä puhtaana. Liittimet ovat myös ympäristölle ystävällisiä, sillä öljyä ei pääse roiskumaan metsään.

Stucchin 5-linjaisessa GRU6-liitinlevyssä kulkevat hydrauliikan työlinja ja paluulinja, LS-linja sekä kaksi linjaa glykolille, jolla nosturin ohjaamo lämmitetään. Myös 2-piiriselle hydraulijärjestelmälle löytyy oma GR-liitinlevymallinsa. Stucchin vankkarakenteinen ja kestävä 2-paikkainen DP-ryhmäpikaliitin on suosittu ratkaisu pankonsiirtojärjestelmiin.